Un gran últim període, dóna una nova victòria a l'AB Vendrell

El proper dissabte tindrà lloc la presentació de tots els equips de l’entitat taronja, per aquesta temporada

Imatge d'arxiu

La cinquena victòria, aquest passat dissabte, per 66-71 a la pista de l’Òdena, en els darrers sis partits, deixa als del Vendrell, tercers a la classificació, després de remuntar un partit, que s’havia complicat durant la primera part i l’inici del tercer quart. Un gran darrer període, dels visitants, amb una defensa que va ratllar la perfecció, va permetre, lligar un nou triomf, pels de Dani Ventosa, que s’estan mostrant molt resolutius en les darreres jornades. Després de nou jornades disputades, els del Baix Penedès, presenten un balanç de 7-2, a una victòria dels dos conjunts que encapçalen la taula, el Sant Andreu i el Morell, precisament, el rival que visitarà Coma-ruga, el proper dissabte. Els locals, que venien de perdre els darrers tres partits, van sortir com un huracà i amb quatre triples, pràcticament consecutius, posaven el 14-4, als quatre minuts de joc, amb un Adrià Fratila, un malson per la defensa visitant, 21 punts anotats al descans, que era el referent de l’Òdena; un triple d’Adrià Trouvé i un altre de Jordi Nieto, més l’anotació de Jordi Solé dins la zona, van despertar als taronges, que tancaven el primer quart, amb un mínim, 21-20, desavantatge.

En els primers cinc minuts del segon període, els de l’Anoia, amb una defensa més agressiva, van aturar l’atac vendrellenc, que només va sumar cinc punts, amb un triple de Sergi Garcia, els locals ho van aprofitar, per clavar un parcial de 12-5, que suposava un 33-25; a partir d’aquí, l’Òdena, es va fer amb el ritme del joc, que li servia per arribar al descans, amb un 38-31, favorable. La represa va ser nefasta, pels interessos dels taronges, el jugador local, Marc Máximo, va agafar el relleu anotador del seu  company Fratila, un punt en tota la segona part, anotant quatre triples de manera consecutiva, que van trencar la defensa visitant, deixant un preocupant 52-39, a l’equador d’aquest tercer quart. Però, aquest Vendrell, no es dóna per vençut fàcilment, i a partir d’aquí, l’encontre va canviar com un mitjó, la millora defensiva, el despertar en atac de Joan Solé i sobretot d’un Yeison Colon, espectacular, unit a un triple de Carlos Harster, va significar un parcial de 4-14, que deixava, el 56-53 al marcador, a manca dels darrers deu minuts.

La millora dels vendrellencs, es va fer patent, en l’inici de l’últim quart, sis punts de Colon i un nou triple de Harster, donaven la primera avantatge, als visitants, en tot el partit, 59-62, que agafaven la iniciativa, davant els nervis dels locals. El partit es va travar i les defenses dominaven sobre els atacs, cada cistella costava un món, tot i així, els de Coma-ruga, posaven un 62-67, a tres minuts del final. L’Òdena va contestar, 66-67 ajustant el lluminós a manca d’un minut, en el qual, la gran defensa dels visitants, una cistella i dos tirs lliures d’Adrià Trouvé, van ser decisius, per acabar de sentenciar el partit, amb el 66-71 final, després d’un parcial de 10-18, en aquest últim període.

Dissabte el líder Morell, visitarà el pavelló de Coma-ruga, en el que s’espera un gran partit de bàsquet, abans, però, tindrà lloc la presentació oficial de tots els equips de l’AB Vendrell, per aquesta temporada.

Pel Vendrell van jugar: Joan Solé (7), Nieto (3), Amorós, Trouvé (17), Colon (21), Garcia (3), Hugues Lete (2), Harster (9), Vázquez, Espino (4), Jordi Solé (5) i Fernández.

Parcials: 21-20, 17-11 (38-31), 18-22 (56-53), 10-18 (66-71).

Victòria del sènior B a la pista d’un rival directe

El sènior B masculí aconseguia una valuosa victòria, per un ajustat 55-56, a la pista del Reus Deportiu B, rival directe. Després d’una primera part força igualada, els locals, van situar un 43-33 a l’inici del tercer període, però, els taronges, es van refer des de la defensa, i van anar retallant el marcador, fins el 46-42; un parcial de 0-11, en quatre minuts, va suposar un 46-53 a manca de dos minuts pel final, que seria determinant, malgrat la reacció final dels de Reus. Els de Sònia Aril, se situen onzens a la taula, amb un balanç de 3-6, en aquesta tercera catalana, a l’espera de rebre el proper diumenge, la visita del cuer, el Valls C, un equip que encara no ha guanyat cap partit.

El Sots-21 femení perdia a la pista del líder, l’equip de Les Corts, per un resultat de 40-27, en un partit molt defensiu. Les vendrellenques no es van adaptar a la petita pista on juguen les de Barcelona, i van acabar cedint, malgrat dominar fins al descans. Les taronges, segueixen segones a la classificació, amb un balanç de 5-2, diumenge rebran la visita de l’equip del Virolai.