El derbi comarcal es queda a Vilanova

Club Bàsquet Samà Vilanova-SMA - Ferroli Bàsquet Ribes. Dani Ximenes

L’InterSport Olaria Club Bàsquet Samà Vilanova-SMA va guanyar al Ferroli Bàsquet Ribes per 64 a 60 punts.

Els dos punts sumats es van quedar a casa. Els jugadors de Joan Pozo van demostrar a pista quin equip liderava a la comarca del Garraf, davant un Ribes molt fort. Amb un pavelló massificat d’aficionats vilanovins animant el Samà, el primer període (21-11) va ser favorable als locals. Els atacs, la defensa fortificada i els rebots ofensius del SMA van convertir el partit en una exhibició de bàsquet. En el final del segon període (35-29), el Ribes va entrar en el partit amb sis tirs lliures consecutius en els darrers minuts, però el Samà va seguir liderant el marcador tot i deixar-se emportar pels nervis.

En el tercer període (44-45), el pavelló va animar amb tota la seva força als seus jugadors per poder remuntar el matx on, amb dos triples i tirs dobles, el Ribes es va posar a un punt per davant en el taulell. Finalment, els últims moments, acompanyats de temps morts per realitzar jugades definitòries i una defensa fortificada dels locals, van ser agonitzants pels aficionats. El Ribes es va quedar a les portes de la victòria del matx i el SMA es va endur el derbi comarcal. Amb aquest triomf, els jugadors vilanovins acaben la jornada dotzens en la classificació amb 11 punts.

El diumenge 1 de desembre, a les 17.45 hores, el Samà masculí jugarà contra el Nou Bàsquet Olesa “A”, quart en la lliga, fora de casa.

Derrota del SMA contra les líders

El Surtidor-Bàsquet Samà Vilanova-SFA ha tornat a perdre, aquest cop contra les líders del campionat, TGN Bàsquet, per 50 a 64 punts.
Després de la gran victòria del Sènior masculí contra el Ribes en el derbi comarcal tocava mostrar als aficionats, que s’havien quedat al pavelló, que les jugadores de Rubén Tenor estaven a l’altura de les líders. I així va ser, però el resultat no va ser favorable a les locals.

Durant el primer període (12-13), el partit va estar molt disputat amb atacs tàctics i defenses fortes dels dos equips. La primera part (22-30) va acabar amb el marcador favorable a les visitants, però el partit no estava acabat, ja que les vilanovines van controlar el rebot ofensiu i van poder aconseguir punts per apropar-se a la victòria.

En el tercer període (32-43), el SMA va arribar a fer patir a les visitants, que amb una exhibició de tirs dobles i lliures consecutius van culminar el matx i van deixar sense oportunitats al Sènior femení. Finalment, el marcador per aconseguir el triomf es va anar allunyant i les líders van demostrar a la pista que no perdonen cap instant durant els 40 minuts. El Samà suma un punt i no es mou en la classificació de la lliga seguint en la setena posició.

El diumenge 1 de desembre, a les 11.45 hores, el SFA s’enfrontarà contra les novenes, el Manyanet Reus a casa d’aquestes.