El Patí Vilanova i l'Alpicat empaten en un vibrant partit

Una victòria local no hagués estat injusta

C.P. Vilanova 3 - C.P. Alpicat 3

El Patí Vilanova i l’Alpicat han empatat a tres gols en el partit de la setena jornada de l’OK Lliga Plata Grup Nord disputat ahir al vespre al Pavelló de la Plaça de les Casernes amb poca assistència de públic.

Abans de res dir que el Patí va fer un molt bon partit, igual o fins i tot millor que el  que van fer fa quinze dies davant el Mataró. L’empat és el resultat que assenyalava el marcador al final, però no seria injusta una victòria del Patí, davant un equip que tradicionalment li ha posat les coses molt difícils als vilanovins, per la seva força, empenta i efectivitat  golejadora.

Després d’uns primers minuts de tempteig, amb bola al pal dels locals inclosa, els de la Terra Ferma es van trobar amb un gol aprofitant un rebuig d’una pilota en la xarxa de darrera de la porteria. I per més “inri” abans d’un minut va arribar el segon gol visitant. Van ser uns  minuts de desajustos defensius que van fer pensar en el pitjor.

El joc de Vilanova es va asserenar i va començar a jugar, ara si com un conjunt i equilibrant el control del partit i fruit d’això arribà el primer gol de David Aguilar. Al final del primer període teniem la sensació que es podia capgirar el marcador per les bones sensacions que els de J. Esteva van anar donant.

En la segona part l’Alpicat va sortir a fer una pressió molt alta, quasi d’home a home, i això permetia al Vilanova muntar un molt bon joc associatiu, però amb baixa efectivitat cara a la porteria visitant. Aquesta situació va donar els seus fruits a quatre minuts pel final amb el gol de l’empat de D. Aguilar. El lleidatans estaven força tocats i cansats, però Zillken amb un tret llunyà, creuat i ras tornava aposar per endavant al seu equip, restant 3 minuts i mig.

El Patí lluny d’ensorrar-se, veient que el seu esforç s’havia truncat, va seguir jugant i creant perill, i el premi va arribar de la mà de Bocchi a un minut i mig pel final. El perill pels dos equips estava en que tenien nou faltes acumulatives cadascun, i la desena no va caure per ningú.

Dels arbitres hem de dir que van fer un partit correcte, però com hem vist sovint, quan falta poc pel final els costa xiular la desena falta, si aquesta pot decidir un partit. Això va passar ahir i el perjudicat en aquest cas va ser el Vilanova.

Aquesta situació va emprenyar i molt al personal, però no va passar res més que les habituals xiulades i algun improperi. Ara bé al final hi va haver un parell de aficionats que van increpar directament al Sr. Masdeu -el vilanoví que porta el tema arbitral en la F.E.P.-. Les raons  bàsiques eren que dissortadament hem apreciat que la vara de mesurar d’alguns arbitres no ha estat equitativa, serveixi d’exemple que  ahir i molt correctament alguna falta acumulativa, per les dues bandes, es van a xiular com a tals i res més, i en els darrers partits la mateixa acció era targeta blava i quasi sempre contra el Patí.

No estem d’acord en el grau de la increpació ja que el tema es va mig embolicar en afectar a membres de la directiva que van anar a posar-hi pau. Que quedi clar que sols vàrem veure que se'l va increpar al Sr. Masdeu. La polèmica esta servida, com sempre acompanyant al Josep Maria.

Pista.-  Pavelló Plaça Casernes

C.P. VILANOVA .- Ferrer, Bocchi, S. Pérez, Aguilar, Garrido (cinc inicial) Cuevas, Muntané, Vergés, Donoso (p.s.)

C.P. ALPLICAT .- Casals, J. R. Serret, Mestres, M. Serret, Fernandez (cinc inicial) Besolí, Alsina, Zilken

ARBITRES: .-  Srs. J. Sánchez i Ll. Mier

GOLS: 1A PART; 0-1 J.R. Serret (min 6); 0-2 M Serret (min 7); 1-2 Aguilar (min 13). 2A PART; 2-2 Aguilar (min 21); 2-3 Zilken (min 23); 3-3 Bocchi (min 23 i mig)