Sunway Sitges International Chess Festival

Sitges acull el torneig més important d’escacs a nivell nacional

El festival acull a més de 450 jugadors procedents de 60 països

Redacció Sitges 16-12-2019 11:28 Lectures 1950
Sitges acull el torneig més important d’escacs a nivell nacional. EIX

Sitges acull el torneig més important d’escacs a nivell nacional. EIX

El dissabte, dia 13 de desembre, va tenir lloc la inauguració de la VI edició del Sunway Sitges International Chess Festival, el torneig més important d’escacs a nivell nacional, organitzat i patrocinat per l’Hotel Sunway Playa Golf & SPA. A la inauguració han assistit al voltant d’un centenar de persones i ha comptat amb l’assistència, entre d’altres personalitats, del director del Festival, Francesc González; el president de la Federació Catalana d’Escacs, Pepo Viñals; i de l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell.

Per altra banda, es va dur a terme un petit reconeixement a tres jugadors i jugadores locals de la Penya d’Escacs Casino Prado, per la seva brillant trajectòria durant aquest any 2019. 

Després dels parlaments, els assistents van gaudir d’una demostració de balls de bastons, a càrrec de la Colla Vella de Bastoners de Sitges, així com d’una petita exhibició castellera de la Colla Jove de Castells de Sitges.

El Sunway Sitges International Chess Festival tornarà a ser - un any més - el torneig amb més nivell i rellevància internacional dels que s'hagin disputat a tot el territori nacional durant el 2019. Aquest prestigiós torneig, que arriba a la seva sisena edició, reunirà del 12 al 22 de desembre a uns 450 jugadors de més de 60 països, i comptarà amb la presència de 45 Grans Mestres Internacionals. Entre els participants, destaca la presència, per exemple, per segon any consecutiu, de l’ucranià Vasili Ivanchuk, Campió del Món d’Escacs Ràpid el 2016.

Un dels aspectes en que el torneig està incidint més en les últimes edicions és en la potenciació dels escacs femenins. En aquest sentit, comptar amb la major dotació econòmica addicional per a les primeres classificades de tots els tornejos oberts que es disputen a Espanya o proporcionar invitacions i facilitats d'allotjament per a Grans Mestres, fa que l'edició d'aquest any vagi a comptar no només amb la major participació femenina de totes les edicions, sinó també amb la presència destacada de jugadores com la russa Natalija Pogonina - bicampiona nacional de Rússia i subcampiona mundial el 2015.

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres