Natació

6 medalles per Alejandro Bravo Fachini

La piscina municipal del Club Natació Barcelona va acollir aquest passat cap de setmana el Campionat de Catalunya de Natació d'hivern, en la categoria infantil

Alejandro Bravo Fachini al podi. Eix

Excel·lent campionat de Catalunya per als infantils i júniors del Club Natació Sitges que en les 4 jornades de que va constar el campionat van pujar al podi en 6 ocasions, van aconseguir dos millors marques catalanes i 5 mínimes per als campionats d’Espanya infantils.

Un dels noms propis del campionat va ser el de l’Alejandro Bravo que dijous en les proves de velocitat, la seva especialitat, va aconseguir tres ors en les proves de lliure, esquena i papallona, prova on a més va assolir la millor marca catalana en les eliminatòries del matí i en les finals de la tarda. També en les eliminatòries matinals l’Alex Matas va aconseguir la mínima per a participar als campionats d’Espanya en els 50 lliures, encara que haurà de refrendar la mínima en els 100 lliures per a poder accedir al campionat.

En les proves de velocitat també hi van prendre part la Míriam Sánchez, que va nedar els 50 braça i els 50 esquena on va igualar les seves marques, l’Ana Peris, que va nedar els 50 esquena i els 50 lliures, en Pau Rios, que va nedar els 50 lliures millorant el seu temps i els 50 braça. També dijous es van disputar els 400 estils, exigent prova on l’Eric Garcia no va poder igualar la seva marca per culpa d’un segment de papallona millorable, tot i que en la resta d’estils va estar a la alçada del seu millor temps.

La jornada de divendres va reportar per a l’Alejandro la primera de les tres medalles de plata que aconseguiria durant el campionat, en els 100 lliures, prova que també van nedar l’Alex Matas, que va millorar la seva marca i va acabar 8è, l’Eric Garcia i en Pau Rios que també van millorar el seu temps d’inscripció, en la categoria júnior l’Alvaro Bravo no va poder millorar el seu temps. A la sessió de tarda a més de la final de l’Alejandro es va nedar el relleu de 4x200 lliures on l’equip sitgetà format per l’Alejandro Bravo, l’Eric Garcia, l’Izan Segura i en Pau Rios va aconseguir una gran temps, millorant el seu anterior registre en gairebé 10 segons.

El dissabte es va iniciar amb els 200 braça de la Míriam Sánchez, exigent prova on va nedar de manera molt intel·ligent per aconseguir la seva millor actuació del campionat aconseguint la 14 posició. Tot seguit es van nedar els 200 lliures on l’Eric Garcia i en Pau Rios no van poder millorar el seu registre personal. A la sessió de tarda a la final dels 100 papallona l’Alejandro Bravo va aconseguir la seva segona plata, en una disputada final on va estar a prop de la millor marca sitgetana absoluta. La jornada va acabar amb el relleu de 4x100 lliures, on els sitgetans van fer un excel·lent registre que els va col·locar en la novena posició infantil i els permet posar-se en disposició per a lluitar per aconseguir la mínima estatal a l’estiu.

Diumenge, a la darrera jornada, l’Alejandro va tornar a pujar al segon calaix del podi, en aquesta ocasió en els 100 esquena, aconseguint així la seva sisena medalla en un campionat excel·lent per a ell. La darrera prova individual en la que van participar els sitgetans van ser els 400 lliures on l’Eric Garcia i en Pau Rios van tornar a nedar en torn als seus millors temps. Per acabar el campionat els sitgetans van nedar el relleu de 4x100 estils on altre cop l’Izan Segura, l’Eric Garcia, l’Alejandro Bravo i l’Alex Matas van nedar amb uns registres que els permeten pensar en una participació al campionat d’Espanya d’Estiu.