Segona Catalana

L'AB Vendrell enceta l'any amb una derrota a la pista del Sant Andreu

Els taronges tenen la victòria a l’abast, però, acaben cedint 83-78, en un final ajustat

CBSAB - Vendrell. Eix

El conjunt vendrellenc va encetar l’any, amb una derrota, per 83-78, a la pista del segon classificat el Sant Andreu, un pavelló on encara no ha pogut guanyar ningú. Els taronges van fer un gran partit, amb una gran actitud, mostrant una gran versió, que els va servir, per posar-se amb un 65-71 a quatre minuts de la botzina final, que donava moltes opcions de victòria. Al final, però, el triomf es va escapar, en part, pels 37 punts anotats pel referent local, Félix López, el mal percentatge en els tirs lliures, amb un 16/32, els onze triples anotats pels de Sant Andreu de la Barca i les errades en els últims atacs.  Els de Dani Ventosa, tanquen la primera volta de la competició, encadenant la quarta derrota consecutiva, que els deixa amb un balanç de 7-6, a la setena plaça de la classificació, d’aquesta segona catalana.

El matx començava amb un conjunt local dominador, que anotava amb molta facilitat, davant la fluixa defensa visitant, el 12-5 dels 3’, ho reflectia, en un primer quart, que es tancava amb un 23-14, favorable als del Baix Llobregat. A l’inici del segon període, els punts d’Adrià Trouvé, acostaven als visitants, 29-22, però, dos triples anotats pels de Sant Andreu, obrien un parcial de 10-0, que disparava el marcador amb un 39-22 a quatre minuts per arribar al descans, que semblava trencar el partit; els vendrellencs, van poder salvar la situació, amb els punts dels interiors Joan Solé, Yeison Colon i un triple de Jordi Nieto, que deixaven un 43-32 a l’equador del partit.

A la represa es va veure un altre Vendrell, conscients que calia treballar per remuntar el resultat, els visitants amb un gran actitud defensiva i l’encert dins la pintura, de Jordi Solé i Colon, clavar un parcial inicial de 0-7, que els acostava amb un 43-39, els locals, però, van replicar amb dos triples més, que els tornaven a donar tranquil·litat 54-44, després, les transicions ofensives dels taronges, amb un Trouvé molt actiu, els donava un parcial de 5-12, que els servia per tancar aquest tercer quart, amb un 59-56, al lluminós. En un període de domini vendrellenc, amb un parcial global de 16-24, que deixava bones sensacions, de cara al quart definitiu.

Els darrers deu minuts es van jugar amb una gran intensitat, els del Baix Penedès, amb una defensa molt activa, dificultaven l’atac dels locals, un 2+1 d’Àlex Herrera, que debutava amb el primer equip, donava la primera avantatge, 62-63 als taronges, que a partir d’aquí es van créixer; els dubtes van aparèixer en els de Sant Andreu de la Barca, que tenien al davant un equip amb confiança, un triple de Trouvé, els donava el 65-71, a quatre del final, un avantatge que mantindrien fins el 72-76 a 2.20 de la fi. Dos triples consecutius, anotats pels del Llobregat, van fer molt mal als visitants, que perdien la iniciativa, 78-76 a 1.35 del final, després, els vendrellencs, van estar erràtics en els atacs decisius, per contra el seu rival, buscant sempre al seu referent, van anotar els tirs lliures, per acabar de sentenciar un partit, que els taronges van tenir molt a prop.

Diumenge els del Vendrell, començaran la segona volta, amb el desplaçament a la pista dels Monjos, en el que serà el derbi penedesenc de la categoria.

AB Vendrell van jugar: Nieto (6), Amorós (5), Harster (3), Colon (20), Jordi Solé (4), Joan Solé (11), Herrera (3), Garcia, Espino, Trouvé (24), Vázquez (2).

Parcials: 23-14, 20-18 (43-32), 16-24 (59-56), 24-22 (83-78).

El sènior B fa una gran remuntada que no li serveix per endur-se el partit

El sènior B perdia per 70-66 a la pista del Salou B, en el darrer partit de la primera volta, en un matx dominat pels locals, que van arribar a guanyar per setze punts de diferència. Els de Sònia Aril, però, van fer una gran segona part, retallant el marcador, fins provocar un final ajustat, que es van emportar els de Salou. Amb aquest resultat, els taronges presenten un balanç de 4-9, que els deixa a la desena plaça a la taula classificatòria, en aquest grup 1, de la tercera catalana, a l’espera de visitar la pista del Torreforta B, el proper diumenge.

El Sots-21 femení, aconseguia una plàcida victòria, per 80-44, davant el Sant Andreu. Les de Mauri Varela, van ser molt superiors al seu rival, dominant totalment l’enfrontament. A manca d’un partit per finalitzar aquesta primera fase de la competició, les taronges presenten un balanç de 8-3, que les situa segones a la taula. Dissabte, en el darrer partit d’aquesta fase, visitaran la pista del cuer, el conjunt de l’EPSA.