Bona entrada d’any del SMA del Samà

L’InterSport Olaria CB Samà Vilanova-SMA - La Salle Manresa. Dani Ximenes

L’InterSport Olaria Club Bàsquet Samà Vilanova-SMA comença amb bon peu l’any. El conjunt vilanoví va guanyar La Salle Manresa S.Gol de 80 a 69 punts.

El pavelló de la possible capital de l’esport, l’Isaac Gàlvez, va ser una olla a pressió durant tot el partit. El primer període (19-18) del matx va estar molt disputat, on els jugadors de Joan Pozo van saber alternar una bona defensa amb excel·lents atacs per posar-se davant el marcador. El marcador no va variar massa d’un període a l’altre. El segon quart (40-36), tot i allunyar-se del marcador, els jugadors de Manresa van poder apropar-se als punts dels locals. Els minuts de descans van servir per reflexionar les tàctiques i poder treure avantatge.

En el tercer quart (62-50) va haver-hi un intercanvi de cistelles entre ambdós equips. Finalment, tot i els nervis en els darrers minuts, el període va ser sinònim de calma, ja que el SMA va poder controlar el matx. Amb aquesta victòria, el Sènior masculí acaba la primera volta sisè (20 punts) en la classificació amb set partits guanyats i sis perduts.

El proper cap de setmana, a les 18.00 hores, el SMA jugarà contra el CEB Pallejà-Taxiline a Vilanova.

Nou any, nova derrota del SFA

El Surtidor-Bàsquet Samà Vilanova-SFA no comença de la mateixa manera que el masculí. Les jugadores vilanovines van perdre contra el CB Cornellà “A” de 51 a 61 punts.

La casa del bàsquet vilanoví, el pavelló Isaac Gàlvez, va albergar el primer partit femení de l’any. El matx va iniciar-se amb dificultats pels dos equips. Durant els primers cinc minuts del primer període (6-17), ambdós clubs van estar forts en defensa i amb una diferència de quatre punts en el marcador, a més de les complicacions a cistella. En el segon període (25-40), les jugadores del Cornellà van disparar-se i realitzar tres contraatacs consecutius amb un triple per allunyar-se del marcador. Les jugadores de Rubén Tenor van tardar a reaccionar, però la velocitat i el físic de les visitants van aturar l’intent de remuntada de les locals. En el tercer període (32-50), tres altres contraatacs consecutius van deixar a 18 punts de les cornellenques. Finalment, no va haver-hi esperances en l’últim període i el SFA va caure. La primera volta deixa el Sènior femení vuitè (19 punts) amb sis victòries i set derrotes.

El proper cap de setmana, a les 19.45 hores, el Samà rep el Reus Ploms Salle “A” a Vilanova.