L'AB Vendrell paga un mal tercer quart i perd el derbi davant els Monjos

Els taronges sumen cinc derrotes consecutives, després del 76-72, del derbi penedesenc

EMO-ABV . Eix

El derbi penedesenc de la segona catalana, amb el qual s’obria la segona volta de la competició, se’l va emportar l’equip dels Monjos, al superar per 76-72, al Vendrell. Va ser un partit molt igualat durant la primera part, però, que es va decidir en un gran tercer quart dels locals, que van superar als visitants, gràcies a un gran encert ofensiu, que trencava la defensa taronja, després, els del Baix Penedès, tot i acostar-se a un punt del seu rival, ja en el darrer minut, després d’una gran reacció, no en van fer prou i un triple final dels Monjos, va decantar, el resultat, favorable als de casa. Amb aquest resultat, els de Dani Ventosa, sumen cinc derrotes consecutives, que els deixen a la setena posició, amb un balanç equilibrat de 7-7, per la seva banda els de Nil Alemany, amb un 10-4 de balanç, se situen tercers. El derbi començava molt igualat, amb els dos equips anotant amb facilitat, un triple del visitant Carlos Harster, situava el 10-10 als sis minuts de joc, els Monjos, aprofitava les ràpides transicions per portar la iniciativa, fins que un nou triple vendrellenc, de Sergi Garcia, deixava el 16-18, del final del primer quart.

En el segon període, tres triples dels de Santa Margarida, els donaven la iniciativa amb el 31-24, a partir d’aquí, el canvi defensiu dels del Vendrell i un pletòric Adrià Trouvé, vuit punts consecutius, els donaven un parcial d’ 1-12, que capgirava la tendència amb el 32-36, tres punts consecutius, del local Martí Queraltó, significaven l’empat, 36-36, al arribar al descans. La represa va seguir amb la mateixa tònica, durant el tres primers minuts, un triple dels taronges, els posava novament al davant, 42-43, però, en aquest instant, el partit canviaria totalment de dinàmica; els de l’Alt Penedès, van agafar una ratxa d’encert, anotant des de totes posicions i amb un domini total del rebot, que trencava la defensa visitant, deixant als vendrellencs sense resposta, que veien com el seu rival, els clavava un parcial de 19-0, en sis minuts, que dinamitava, amb el 61-43, el resultat. Encara bo, els dos triples anotats per Alexis Fernández i David Ruíz, que debutava en els taronges, que retallaven a un 63-52, el lluminós, a la fi d’aquest tercer quart, que deixava un parcial global de, 27-16 pels vermells.

Els últims deu minuts van ser un frec a frec constant, amb un Vendrell recuperat, que es recolzava en una defensa més agressiva, dos punts anotats pels locals en cinc minuts i mig,  per somiar en la victòria; l’inici del període, va ser favorable als visitants, amb un Joan Solé, que aprofitava els rebots ofensius, per donar un parcial de 2-8 al seu equip, que l’acostava 65-60, a poc més de quatre minuts del final. Gerard Català i Sergi Martí, amb dos triples, tornaven a distanciar als de Santa Margarida i els Monjos, 72-63, a tres minuts; després, un triple de Fernández i la determinació de Trouvé, van fer reaccionar als visitants, que amb un parcial d’1-9, posaven el 73-72, ja en el darrer minut. El matx es decidiria en els últims segons, quan un triple del local Queraltó, a 15 segons de la fi, deixava el definitiu, 76-72, que els vendrellencs no van poder respondre. Partit de rivalitat, que va tenir moments pels dos equips, i que finalment es van emportar els locals, més encertats en els moments decisius.

Dissabte, els taronges buscaran trencar la dinàmica negativa, davant el Sant Josep Obrer, actual tercer classificat, que visitarà Coma-ruga, un equip que porta set victòries consecutives.

Pel Vendrell van jugar: Joan Solé (12), Nieto, Harster (10), Colon (5), Jordi Solé (5), Ruíz (3), Gracia (3), Fernández (14), Espino (1), Trouvé (19).

Parcials: 16-18, 20-18 (36-36), 27-16 ( 63-52), 13-20 (76-72).

Derrota del sènior B a la pròrroga, a la pista d’un rival directe

El sènior B perdia per 74-72, a la pista del Torreforta B, un rival directe en la lluita per mantenir-se a la tercera catalana. Després d’un mal inici, els del Vendrell es van refer, amb un gran tercer quart, parcial de 8-19, amb tres triples anotats, que els donava un 37-48, a manca del període definitiu. Els locals, però, van contestar de la mateixa manera en el darrer quart, parcial de 25-14, que empatava 62-62, el marcador al final del temps reglamentari. En la pròrroga, l’ADT, va estar més encertat i es va acabar emportant la victòria. Els de Sònia Aril, després de catorze jornades disputades, estan situats a l’onzena posició amb un balanç de 4-10, a l’espera de rebre, el Montblanc, el proper dissabte.

El Sots-21 femení, tancava la primera fase de la competició, derrotant a domicili per 54-59 a l’EPSA, el cuer. Les taronges, han quedat en segona posició, amb un balanç de 9-3, en aquesta primera fase, resultat que les ha valgut, per classificar-se per la fase final de la categoria.