Dura derrota pel sènior del Bàsquet Ribes

Aquest resultat l’enfonsa encara més a la classificació

El que havia de ser una jornada per retallar distàncies, va posar la salvació encara més complicada. L’encert del Sant Fruitós des del triple (14/25), clau per decantar el partit al seu favor.

Primer la manca de tensió defensiva, i després els triples del rival van deixar el Ferroli Bàsquet Ribes una mica més últim del que era a l’inici de la jornada. La victòria del Sant Quirze a Molins, a més, deixa la salvació, en el millor dels casos, a 4 victòries de distància.

El Sant Fruitós visitava el Ribes precedint-lo a la classificació i com l’equip menys anotador del grup (58 punts per partit). Era un dels partits assenyalats com a clau a l’agenda ribetana, dels que no es pot fallar. Però la defensa no va estar a l’alçada: els del Bages van arribar a la seva mitjana anotadora al minut 26 de partit, al final d’un parcial de 0-9 que va començar a descentrar els jugadors locals (52-58).

Fins llavors el Ribes havia pogut competir gràcies a l’encert ofensiu, que contestava cada bàsquet dels rivals. Els quatre triples del primer quart van donar el primer avantatge visitant (13-19), i els tres del segon (l’últim al darrer instant) els van permetre marxar als vestidors 4 punts per davant (40-44).

La sortida del Ribes va ser bona, amb el Manel carregant-se l’equip a les esquenes, però tres triples més del Sant Fruitós, coincidint amb la quarta falta personal de l’aler ribetà, van posar el primer avantatge seriós al marcador al final del tercer període (59-66).

Calia un bon inici de quart, però van arribar tres triples més dels verds, que van començar a posar la victòria quasi impossible (62-80) amb 5 minuts per jugar-se. El Ferroli no es va rendir, però ja era tard. La defensa que es necessitava des del minut 0 va aparèixer quan ja no hi havia res a fer. El 77-83 maquillava una mica el resultat, però deixava l’equip una mica més enfonsat a la classificació igualment.