L'AB Vendrell segueix sense trobar el rumb i suma una nova derrota

Les baixes i la manca d’encert al final, els condemnen 75-72 a la pista del Ploms B

Reus Ploms Salle B - AB Vendrell. Eix

S’esperava amb ganes el partit a la pista del Reus Ploms Salle B, un rival assequible pels vendrellencs, per aconseguir la victòria que trenqués la dinàmica negativa que arrosseguen els taronges, a l’hora de la veritat, però, els visitants van sumar una nova desfeta, la setena de consecutiva, pel resultat de 75-72, en un guió de partit massa repetit, en les darreres jornades. Les baixes de Yeison Colon i Marc Amorós, no van poder jugar, sumades a la lesió en el primer quart de Jordi Solé, van deixar un equip vendrellenc molt tocat, malgrat aquets impediments, van saber fer el seu joc, amb un Adrià Trouvé imponent, 29 punts anotats, per dominar gran part del partit, al final, però, les errades en la presa de decisions, en els darrers minuts, la por a guanyar d’un equip molt jove, on no es gestionen bé els finals de partit, va fer que el triomf es quedés a Reus. Els de Dani Ventosa han de començar a mirar la part baixa de la taula, amb un balanç de 7-9, se situen setens, amb dos victòries de marge, respecte als llocs de promoció de permanència.

El matx començava amb un triple dels locals, els visitants, contestaven amb dos triples més, de Trouvé i Carlos Harster, que donaven pas a un parcial de 0-10, que posava un 3-10, als 4’ de joc, que donaria pas a un 5-14; amb aquesta embranzida inicial, els del Baix Penedès, aprofitant les ràpides transicions, comandaven el marcador, fins a la fi d’aquest primer quart, al qual s’arribava amb un 16-20, després d’una petita reacció per part dels de Reus. L’inici del segon període, va ser un monòleg dels del Vendrell, la pressió defensiva i un Adrià Trouvé imparable per la defensa local, van marcar un nou parcial de 5-14, que ampliava el marcador fins el 21-34, a poc més de tres minuts per arribar el descans, en uns minuts de partit dominats clarament pels visitants.

A partir d’aquí, però, els vendrellencs es van relaxar, les pèrdues de pilota, van donar vida als del Baix Camp, que tancaven aquest quart amb un parcial de 9-2, que deixava un 30-36 al descans. A la represa, nou punts consecutius, de l’altre protagonista del partit, el reusenc Ramon Descàrrega, anotaria 33 punts, mantenint un duel letal amb Trouvé, empataria el lluminós 39-39, amb un Vendrell, que veia com l’avantatge de la primera part s’esfumava; començava un nou partit, on la igualtat seria la tònica habitual, l’intercanvi de cistelles, suposava un 51-54, a manca del quart definitiu.

Un últim període que començava amb tres triples dels de Reus, contestant les cistelles taronges, 60-57, els visitants capgiraven el marcador amb el 60-61, a més de sis minuts del final, en un frec a frec constant i amb els dos equips defensant en zona; un parcial de 7-0 favorable al Ploms, fruit de les segones opcions que els donava el rebot ofensiu, posaven el 69-62 a tres minuts de la fi. Després, els tirs lliures convertits pels locals, els mantenien amb la iniciativa, ja en el darrer minut, però, un triple de Harster, ajustava el marcador amb el 73-70; amb 75-72 i amb quinze segons per jugar-se, els reusencs van tenir dos tirs lliures que van errar, però, el rebot el van agafar els locals, deixant als vendrellencs, sense possibilitat de buscar un últim triple que hagués forçat la pròrroga.

La victòria no pot esperar més i aquesta setmana caldrà recuperar anímicament l’equip, per buscar un resultat positiu, el proper dissabte, davant el Reus Deportiu, cinquè classificat, que visitarà Coma-ruga.

Pel Vendrell van jugar: Joan Solé (9), Nieto (5), Harster (16), Trouvé (29), Cerezo (4), Ruíz, Hugues (2), Vázquez (2), Jordi Solé (2), Fernández (3), Espino i Garcia.

Parcials: 16-20, 14-16 (30-36), 21-18 (51-54), 24-18 (75-72).

El sènior B no té opcions de victòria a la pista del Reus Ploms Salle C

El sènior B, perdia per 76-53 a la pista del Reus Ploms Salle C, en un partit ple d’incidències, doncs, el partit es va començar a jugar al pavelló del col·legi Salle Reus, però, per la humitat a la pista, es va tenir que traslladar al pavelló Joan Sirolla. Pel que fa al matx, els taronges mai es van trobar còmodes, i a partir del 7-6 inicial, sempre es van veure superats per un conjunt local, que dominava 39-21 al descans. Tot i empatar 17-17, el parcial del tercer quart, les possibilitats de remuntada, mai van ser reals. Els taronges, se situen dotzens, després dels resultats d’aquesta jornada, amb un balanç de 4-12, en zona de promoció de permanència. Dissabte caldrà guanyar al Torredembarra.