El RC Sitges necessita sols d'una victòria per classificar-se pels Play Off

Sènior masculí del CR Sitges. Jaume Andreu

Químic ER 15 - RC Sitges 7
Divisió Honor Catalana - Sènior Masculí

El sènior masculí jugava un partit molt interessant, sobretot de cara a poder avaluar les opcions del Sitges en els Play Off, que pròpiament aconseguir la victòria en aquesta visita l'actual líder, el Químic, en el seu camp de La Teixonera (Barcelona).

Les sensacions en el partit anterior amb els Gòtics no varen ser bones, sobretot en l'aspecte de joc com equip, i era important canviar el rumb en positiu si dintre d'un mes es volen tenir aspiracions en els Play Off. I així va ser, davant del líder imbatut amb un equip amb poc pes físic, amb pocs i minvats físicament recanvis a la banqueta, es va dominar la primera meitat, tant en el marcador com en el joc.

El partit va començar tancant el Sitges als locals a la seva 22. El Químic, potser l'equip més disciplinat de la categoria, i que concedeix menys cops al contrari, es va saber defendre i va vendre cara la marca sitgetana, però aquesta va arribar gràcies a la bona feina col·lectiva moguen l'oval, com en la pressió defensiva per impedir als barcelonins de sortir del seu camp. Al cap de 12 minuts de joc, 0 a 7 en el marcador. D'ençà fins a la mitja part, no hi va haver un clar dominador i les defenses s'imposaren als atacs, desenvolupant-se el joc al mig del camp, arribant al descans amb l'única marca sitgetana.
A la represa després de 10 minuts equilibrats, el Sitges acusava la seva carència física respecte a el Químic, així com la falta d'homes de refresc, passant a ser el partit controlat pels locals que tancaren als del Garraf al seu camp. Els de vermell i negre pressionaren fins que a 20 minuts del final anotaren un cop de càstig 3 a 7. Els visitants intentaren reaccionar i es plantaren un parell de vegades a camp contrari, però sense el control de la primera meitat, acabaren cedint a la potent davantera del Químic, que acabar per trencar, l'avui si, disciplinada defensa sitgetana, per anotar l'assaig a 13 minuts del final que capgirava el matx 7 a 8. D'aleshores fins al final el Químic va controlar el partit per sentenciar el matx amb un darrer assaig transformat quan faltaven 3 minuts. Resultat final 15 a 7.

Com dèiem tot i la derrota, lectura molt positiva en veure un equip compactat, disciplinat i amb vàries baixes de jugadors que si estaran disponibles en el Play Off. Un equip de mínims que quan faltava un quart d'hora pel final encara dominava en el marcador. Tot lo anterior no fa al Sitges favorit, el guanyador del partit, actual líder i per tant favorit és el Químic, però si obre la porta de l'il·lusió que en un partit de Play Off i comptant amb jugadors que permetin lluitar físicament fins al final del matx, els sitgetans poden derrotar a qualsevol.

Per últim i pel que fa a la classificació, el Sitges necessita sols d'una victòria per classificar-se matemàticament pels Play Off. El primer "match ball" aquest dissabte a les 15:30hs a Santa Bàrbara on rebrà la visita dels Cocodrils de Viladecans.

Classificació

RC Sitges 10 - VPC Andorra 12
Campionat Catalunya Femení 1ª Categoria

S'esperava un partit emocionant i igualat entre el Sitges i l'Andorra, on cap equip va defraudar. El matx va tenir un començament electritzant. Primer era el Sitges que anotava una marca al cap de 4 minuts de partit, 5 a 0. L'Andorra responia sols cinc minuts més tard amb una marca transformada que les avançava en el marcador 5 a 7. Però l'inici era una mica boig i tot seguit les sitgetanes recuperaven la iniciativa amb una nova marca, 10 a 7. Les alternances eren constants, no hi havia un clar dominador el que aprofitaren les andorranes per capgirar novament el marcador 10 a 12 als vint minuts de joc.

Semblava que el guanyador seria qui faria més marques, però aleshores i fins al final del partit les defenses s'imposaren als atacs i cap equip fou capaç d'aconseguir arribar fins a marca contrària, tot i que les locals estigueren ben a prop, ja que els 10 darrers minuts de partit es jugaren a 5 metres de marca visitant, però ja fos per errades de les nostres jugadores o per bons placatges de les visitants, visquérem 10 minuts intensos, emocionants, però la joia no va arribar. Si ho va fer, el xiulet final i la victòria marxava definitivament cap als Pirineus.

Amb aquesta derrota el Sitges Femení perd tota possibilitat de classificar-se per a jugar la Final, on per accedir hauria de classificar-se en primer o segon lloc, el que és gairebé impossible, ja que això suposaria guanyar els 3 partits que resten, incloent-hi una victòria davant un intractable FC Barcelona, lider destacat a la classificació.

Aquest cap de setmana el Femení té descans, el pròxim partit serà davant justament el FC Barcelona el 29 de febrer.