Nova derrota de l'AB Vendrell que li complica la classificació

Els taronges segueixen sense rumb, després del 77-65 a la pista de l’Igualada B

CB Igualada B - AB Vendrell. Eix

Novena derrota consecutiva dels del Vendrell, que els deixa en una situació compromesa a la taula classificatòria. Aquest passat dissabte, els taronges, perdien per 77-65 a la pista de l’Igualada B, que dirigeix el vendrellenc, Marc Rovirosa, en un partit, on els visitants van dominar el primer quart, el segon període, favorable als locals, va començar a decantar l’enfrontament, tot i la revifalla dels taronges després del descans, al final, però, els de Dani Ventosa van entregar el partit i van sumar una nova desfeta, amb l’afegit de perdre el bàsquet average, amb els de l’Anoia.

Les baixes de Joan Solé, Yeison Colon i Carlos Harster, van pesar molt en un conjunt taronja, que va encaixar tretze triples del seu adversari, del tot determinants, per entendre el resultat final. Malgrat la dinàmica negativa que arrossega l’equip, el balanç de 7-11, els deixa fora de les posicions compromeses de la classificació, això sí, una victòria per sobre de la promoció de permanència, la mateixa diferència que tenen respecte al descens directe, degut a l’igualtat que hi ha a la part baixa de la taula, amb quatre equips empatats a sis victòries.

L’encontre començava amb un gran ritme de joc, entre dos conjunts molt joves, un triple de Jordi Nieto, marcava un 0-7 inicial, els d’Igualada, responien amb tres triples, que canviaven la dinàmica 11-10; a partit d’aquí, el domini del joc interior per part dels del Baix Penedès i dos triples, de Jordi Solé i Adrià Trouvé, deixaven un 20-27, al final del primer quart. Tota la feina feta fins al moment, es va llençar en aquest segon període, la manca d’intensitat defensiva dels visitants, va provocar dos triples inicials dels locals, que marcaven un parcial de 9-0, que capgiraven, 29-27 el resultat, fet que va donar molta confiança als igualadins, que es van trobar molt còmodes sobre la pista, anotant amb molta facilitat, davant un Vendrell que es veia superat. En un segon quart, que es tancava amb un parcial de 24-8, que suposava el 44-35 del descans.

La represa va ser favorable als taronges, que es van refer moralment, dos triples de Nieto i Thibault Hugues, els donaven un parcial de 0-9 que empatava 44-44 el matx; deu punts consecutius, amb dos triples inclosos del local Àlex Matencio, donava novament la iniciativa als de casa,54-48,  en uns minuts d’igualtat entre els dos conjunts, que deixaven un 58-51, a la fi d’aquest tercer període. Els últims deu minuts van ser favorables als d’Igualada, que van aprofitar les errades dels visitants, amb múltiples pèrdues de pilota, una defensa molt tova i un atac deficient, els vendrellencs van anotar només quatre punts en els primers sis minuts d’aquest període definitiu, per clavar un parcial de 12-4, amb dos triples més anotats, que complicava el partit amb el 70-55, a quatre minuts del final. Amb el partit ja impossible a manca d’un minut i mig, 72-61, calia salvar l’average, a l’anada els vendrellencs s’havien imposat per nou punts de diferència, però, un triple del local Marsalino Ndiaye, a pocs segons del final, va trencar qualsevol esperança de guanyar un enfrontament directe amb els de l’Anoia.

Cal recuperar els jugadors tocats i ara més que mai, trencar aquesta dinàmica negativa, doncs la victòria urgeix, i davant l’AESE B, cinquè classificat, que visitarà Coma-ruga dissabte, s’ha d’aconseguir.

Pel Vendrell van jugar: Ruíz (2), Nieto (6), Espino (6), Trouvé (25), Vázquez (5), Hugues (13), Amorós (2), Herrera (1), Jordi Solé (5) i Colon.

Parcials: 20-27, 24-8 (44-35), 14-16 (58-51), 19-14 (77-65).

Derrota del sènior B en un partit molt disputat

El sènior B perdia per 75-61 a la pista de la Salle Reus, en un partit amb un resultat enganyós. Els taronges van fer un primer quart molt fluix, encaixant quatre triples dels reusencs, que els va fer anar a remolc 23-10; en el segon període i després del 31-15, els visitants es van refer amb una defensa més agressiva i van clavar un parcial de 7-20, que deixava un 38-35 al descans. El tercer quart va ser un intercanvi de cistelles que ho deixava tot obert de cara al període definitiu, 57-53; es va arribar a manca de tres minuts amb un 66-59 al lluminós, però, fins al final, els de Sònia Aril, només van ser capaços d’anotar dos punts, fet que els va condemnar a la derrota. Els taronges se situen onzens en aquest grup 1 de la tercera catalana, amb un balanç de 5-13, a l’espera de rebre el Claret, el proper dissabte.