Segona Catalana

L'AB Vendrell torna a guanyar i trenca la dinàmica negativa

Els taronges sumen una victòria vital, 85-80 davant l’AESE B, després de nou derrotes consecutives

AB Vendrell - AESE B. Eix

Nou jornades després, els vendrellencs, van tornar a guanyar un partit, davant l’AESE B, pel resultat de 85-80, que servia per trencar la dinàmica negativa que arrossegaven els taronges, on no guanyaven un partit des del passat 24 de Novembre. El dia que els del Vendrell recuperaven tots els seus efectius, van aconseguir sumar un triomf, en un partit que van dominar a partir d’un gran tercer quart, però, que es va complicar en els darrers minuts, quan els visitants van aconseguir capgirar el marcador, per sort, no va passar com en els anteriors encontres i els de Dani Ventosa, van saber jugar les últimes possessions, per acabar lligant una victòria, que ha de servir de revulsiu, de cara als propers compromisos. Després d’aquest resultat, els del Baix Penedès, se situen novens, amb un balanç de 8-11, una victòria per sobre de les posicions de promoció de permanència.

El matx començava amb un Vendrell molt endollat, que clavava dos triples, de Jordi Nieto i Aleix Espino que col·locaven un 12-6, als 5’ de joc; l’ AESE, però,  va pujar la intensitat defensiva, fet que li servia per capgirar, 16-19, el resultat a la fi del primer quart. El segon període es va jugar a un gran ritme, amb un intercanvi de cistelles per part dels dos equips, dos triples locals, de Marc Amorós i Àlex Herrera, servien per contrarestar l’encert del visitant Daniel Sanz, deu punts consecutius, 26-29, en uns minuts, on dos triples del jugador de l’AESE, Carles Valdeolivas, deixaven un 30-38, favorable als de l’Hospitalet de Llobregat; la irrupció de Jordi Solé, nou punts consecutius, permetia als taronges, marxar al descans, amb un mínim desavantatge, 41-43, després d’un segon quart, jugat de tu a tu, que acabaria amb un parcial de 25-24.

En el tercer període, es van veure els millors minuts dels locals, l’encert ofensiu de Joan Solé i Adrià Trouvé, va donar la iniciativa, novament, als locals, que manaven per 53-49, als quatre minuts de la represa; a partir d’aquí, la intensitat defensiva dels vendrellencs, la lluita de Yeison Colon i els punts de Thibault Hugues, van donar un parcial de 12-0, que deixava un esperançador 65-49, abans que els visitants, repliquessin amb un altre parcial, de 3-13, que tancava aquest tercer període, deixant un 68-62, al lluminós. Amb un 2-9 favorable als visitants, s’iniciava el darrer quart, que tornava 70-71, la iniciativa als de l’AESE, en uns primers cinc minuts de l’últim període, on els taronges només van poder anotar quatre punts, per contra el seu rival, anotava dos triples consecutius, que suposaven el 72-77, a poc més de quatre minuts del final. Semblava que s’esfumava un altre victòria, però, aquest dissabte, els de Coma-ruga estaven disposats a trencar la mala dinàmica i van contestar amb un parcial de 8-0, gràcies a una bona defensa que donava ràpides transicions, que deixava un 80-77, abans que els visitants, ja en el darrer minut, anotessin el 80-79; Adrià Trouvé, amb un triple decisiu a manca de 38 segons, posava el 83-79, després un tir lliure dels de l’Hospitalet, deixava un 83-80, que el taronja, Thibault Hugues, amb dos tirs lliures anotats, sentenciava, amb el 85-80, definitiu.

Triomf que ha de servir per recuperar moralment a l’equip, en un tram de calendari, davant rivals directes, que poden marcar el camí cap a la salvació. Dissabte, a la pista del cuer, el Centre Catòlic B, els taronges, tindran una nova oportunitat de sumar una nova victòria.

Pel Vendrell van jugar: Hugues (15), Joan Solé (13), Nieto (7), Espino (3), Trouvé (18), Amorós (3), Harster, Herrera (3), Colon (14), Vázquez, Jordi Solé (9) i Ruíz.

Parcials: 16-19, 25-24 (41-43), 27-19 (68-62), 17-18 (85-80).

Dolorosa derrota del sènior B en un fatídic darrer quart

El sènior B masculí, va fer un gran partit davant el tercer classificat, d’aquest grup de la tercera catalana, però, malauradament, va acabar perdent, per 67-69, davant el Claret, per culpa d’un fatídic darrer quart. L’encontre es va mantenir igualat durant la primera part, amb el 36-32 del descans, però, a la represa, els vendrellencs van fer un gran tercer quart, anotant quatre triples, que li van servir, per agafar la iniciativa en el marcador amb el 62-47, del final del tercer període. Tot estava de cara per sumar una victòria davant un rival de prestigi, però, un col·lapse ofensiu en l’últim quart per part dels locals, encaixant un parcial de 5-22, va fer, que al final, es capgirés, el lluminós, favorable als de Valls. Els de Sònia Aril, queden onzens a la taula, amb un balanç de 5-14, a l’espera de visitar al Cambrils, el proper diumenge.

El Sots-21 femení sumava la primera victòria de la segona fase i ho feia de la millor manera possible, guanyant a la pista del líder invicte, el Calella. Les taronges s’emportaven el triomf per 33-42, en un partit, on la defensa visitant, va ser decisiva per entendre el resultat final. Les de Mauri Valera, presenten un balanç d’1-2, en aquesta segona fase. Dissabte rebran la visita del Diogonal Mar.