Aeronàutica

Les dones seran les protagonistes de l'Aerosport d'Òdena - Igualada

Entre les participants hi haurà la pilot francesa d'acrobàcies Melanie Astles i l'alemanya Elisabeth Heilmeyer

ACN Òdena 02-03-2020 16:39 Lectures 2580
Una avioneta fent acrobàcies en l'edició del 2019. Aerosport

Una avioneta fent acrobàcies en l'edició del 2019. Aerosport

La 28a edició del certamen d'aeronàutica general i esportiva Aerosport, tindrà com a protagonistes les dones a l'aviació. Se celebrarà els dies 9 i 10 de maig a l'Aeròdrom Igualada-Òdena, i comptarà amb la participació de la pilot francesa d'acrobàcies Melanie Astles, la primera dona que va competir al Campionat Mundial del Red Bull Air Race. També hi serà present l'alemanya Elisabeth Heilmeyer, una pilot especialitzada en vol sense motor i fundadora de l'Associació Las Sillas Voladoras que promou el vol adaptat per persones amb discapacitat, així com altres dones pilots d'aviació comercial i enginyeres aeronàutiques.

El certamen comptarà amb dos festivals aeris on participaran els pilots Àlex Balcells i Castor Fantoba. També hi haurà una mostra d'aeronaus que es dediquen a salvar vides en condicions extremes, com ara els helicòpters del cos de Mossos d'Esquadra, del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), de Salvament Marítim i els AirTractors del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya.

En paral·lel, com en les darreres edicions, hi haurà una zona d'iniciació als drons, activitats lúdiques infantils, conferències tècniques i es farà una gran promoció de batejos de vol perquè els visitants puguin viure l'experiència de volar en algunes de les aeronaus de les empreses expositores.

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No