Escacs

Boom dels escacs online on La Gran Penya es manté a la 1ª Divisió de la nova lliga

Redacció Vilanova i la Geltrú 28-04-2020 19:14 Lectures 573
Lliga online d'escacs. Eix

Lliga online d'escacs. Eix

Arran del confinament tots els esports han hagut de parar les seves competicions, i els escacs no han estat una excepció. Per fortuna, la bona implementació de les noves tecnologies en el món dels escacs han fet que pràcticament hagi estat l'únic esport que es pot seguir practicant. Si ve ja fa molts anys que escacs i tecnologia formen un bon binomi, l'increment que s'ha produït a partir de març no té precedents. Les principals plataformes de joc com lichess, chess24 i chess.com han duplicat i fins i tot triplicat el nombre d'usuaris i han tingut un increment de partides diàries de fins a 2 milions respecte a altres mesos, arribant fins als 5 milions diaris.

No només s'han aturat les competicions, també els entrenaments però a diferència de la resta d'esports, els escacs segueixen amb certa normalitat les seves classes a través d'aplicacions com skype o zoom. Si ve abans ja se'n feien, ara s'ha convertit en una "necessitat" que ha permès seguir l'evolució dels joves esportistes que no han vist interromput els seus entrenaments com en la majoria dels esports. Des de la secció d'escacs de La Gran Penya seguim treballant amb els nostres alumnes preparant teoria, analitzant, jugant partides, entrenant el càlcul mental i organitzant campionats interns o amb clubs amics. Aquest fet ha ajudat notablement als més petits a seguir amb les seves rutines i a poder portar amb certa normalitat el confinament. No menys important ha estat l'inestimable ajuda que això ha significat per molts pares que d'un dia per l'altre s'han trobat sense quasi activitats per als seus fills.

A part dels campionats online tradicionals també han aparegut noves iniciatives com els "dicharacheros" on es crea un quadre d'eliminatòries (com al tenis) i els enfrontaments es van retransmetent per youtube amb la peculiaritat que els jugadors mentre juguen van comentant i explicant la partida. També han aparegut els campionats per equips, per edats i solidaris online, alguns organitzats per la mateixa federació catalana i altres per iniciatives privades. En l'elit dels escacs mundials no són aliens a les noves iniciatives i després d'haver hagut d'aturar el torneig de candidats en el seu equador a causa del covid-19, on el campió es converteix en el retador de l'actual campió del món, Magnus Carlsen, aquest ha organitzat el I Magnus Carlsen Invitational online amb una borsa de premis de 300.000$ on ha convidat alguns dels tops mundials i que es pot seguir en directe per chess24 i youtube.

Una de les propostes de més èxit després d'haver-se aturat la lliga catalana regular a falta d'1 jornada, ha estat la creació d'una lliga per equips en el portal lichess que ja compte amb 9 divisions i 90 equips amb més de 1000 jugadors. Aquesta lliga es juga tots els diumenges al matí amb un ritme de temps de 5m per jugador i on La Gran Penya ha aconseguit mantenir-se a la Primera Divisió des de l'inici amb un equip format habitualment pel Mestre Internacional Josep Lacasa, Ivan Marina, Joan Garcia, Vicenç Canales, Jose M Perez, Hector Hernadez, Jordi Mila, Adria Ruiz, Abel de Santiago i Sergi Lopez.   

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres