Equipaments

El nou pavelló poliesportiu annex al pavelló de la Gamba entrarà en funcionament la propera tardor

Redacció Vilafranca del Penedès 17-06-2020 9:56 Lectures 1973
El nou pavelló poliesportiu annex al pavelló de la Gamba entrarà en funcionament la propera tardor. Ajuntament de Vilafranca

El nou pavelló poliesportiu annex al pavelló de la Gamba entrarà en funcionament la propera tardor. Ajuntament de Vilafranca

L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat pel tinent d’alcalde d’Acció Territorial i Serveis Urbans, Francisco Romero, i per la regidora d’Esports, Anna Doblas, va visitar ahir a la tarda les obres de construcció del nou pavelló poliesportiu annex al pavelló de la Gamba, a la Zona Esportiva municipal. L’equipament, al qual tan sols li manquen alguns acabats, repassos i proves de funcionament, podria estar finalitzat pel que fa a l’obra civil el proper mes d’agost. Després caldrà equipar-lo interiorment, amb la qual cosa l’entrada en funcionament es preveu per a la propera tardor. El tinent d’alcalde Francisco Romero explicava que l’equipament tindrà una superfície de 3.348m2, dels quals 1.600m2 corresponen a nou espai esportiu, que es pot dividir en 3 pistes reglamentàries per disputar competicions oficials i fins a 6 pistes de gimnàstica rítmica. La pista té unes dimensions de 63x39 metres i una alçada de 9 metres. L’obra ha tingut un pressupost de 3.221.000 euros i van començar fa poc més d’un any. Romero ha fet èmfasi que l’equipament compta “amb la màxima eficiència energètica tant pel que fa als consums com a la climatització i la il·luminació natural”.

L’arquitecte de l’obra, Daniel Gutiérrez, comentava que el nou pavelló disposa de 4 nous vestidors per a grups, 3 per a àrbitres, 2 per a persones amb diversitat funcional, un espai per a infermeria, 3 espais de magatzem i una graderia amb una capacitat per a unes 300 persones. El nou pavelló es planteja com una extensió del pavelló de la Gamba, de manera que els dos pavellons tindran un únic accés i estan connectats mitjançant distribuïdors. També s’ha hagut de modificar l’escala d’accés a les graderies. Gutiérrez ha reiterat que el nou pavelló disposa de classificació energètica de classe A, s’ha previst una ventilació natural nord-sud i que la climatització s’hagi d’utilitzar el mínim possible. Així mateix està pensat perquè la il·luminació natural des del sostre eviti reflexos i zones fosques.

La il·luminació led, de baix consum, tindrà fins a 7 enceses diferents per consumir el mínim possible i adaptar-se a l’ús de l’equipament. A nivell acústic, els materials utilitzats absorbeixen el so de manera que no es produeixin reverberacions. L’arquitecte ha destacat que els elements constructius han estat molt econòmics, que l’estructura és tota exterior i que una gran part de la inversió feta es troba en la fonamentació, ja que l’equipament està construït sobre terres argiloses.

Finalment, l’alcalde Pere Regull ha afirmat que ens trobem davant d’un “equipament del segle XXI, amb unes possibilitats immenses, amb tota l’exigència d’estalvi energètic i construït amb materials molt austers. Estem segurs que serà un pavelló usadíssim, que vindrà a complementar una Zona Esportiva modèlica que cada dia utilitzen centenars d’esportistes”.

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No