Història local

Reconeixement públic de Calafell a Marcel Miró, un dels mites vivents de l’esport local

És un dels pioners de l’hoquei i porta gairebé set dècades vinculat al Club Patí Calafell

Redacció Calafell 10-08-2020 10:14 Lectures 3396
Reconeixement públic de Calafell a Marcel Miró, un dels mites vivents de l’esport local. Ajuntament de Calafell

Reconeixement públic de Calafell a Marcel Miró, un dels mites vivents de l’esport local. Ajuntament de Calafell

Calafell ha fet un reconeixement públic a Marcel Miró, un dels pioners de l’hoquei patins al municipi i mite vivent de l’esport local. Miró (Calafell, 1934) va formar part del primer equip que va tenir el Club Patí Calafell, entitat fundada el 1952 i que es va estrenar a les pistes dos anys després.

Marcel Miró continua vinculat a l’entitat encara avui, en una trajectòria que s’acosta a les set dècades. En reconeixement d’aquesta trajectòria, la pista poliesportiva del Castell porta el seu nom des de fa poc: divendres passat, se’n va descobrir una placa commemorativa.

És una de les tres pistes històriques on s’ha jugat a hoquei a Calafell abans de la construcció del pavelló Joan Ortoll. A més de la del Castell, la de la Rectoria, que estava situada a l’actual Plaça Major del nucli del Poble, i la de Ca la Lita, al desaparegut cinema a l’aire lliure de la Platja, a l’interior de l’illa de cases delimitada pels carrers Mossèn Jaume Soler, Sant Pere, Vilamar i Mallorca.

Miró va començar la seva trajectòria esportiva jugant a futbol amb el CF Calafell. També va jugar a tennis taula, sota els colors del Centre Parroquial de Calafell,  i en va ser campió comarcal el 1953. Va fer el salt a l’hoquei als 18 anys. Era conegut per una molt bona tècnica amb el patí, l’estic i la bola. Destacava per ser un jugador murri i hàbil, amb molt perill atacant i capacitat golejadora. Se’l coneixia a les pistes per jugar sovint amb gorra, per protegir-se del sol, en una època que els partits d’hoquei es jugaven sempre al migdia.

Va jugar tres temporades a primera divisió a la dècada de 1960, i va esdevenir campió de segona divisió espanyola, i campió de Catalunya. Va entrenar equips juvenils i el segon equip del club. I es va fer càrrec del primer equip en moments delicats. També ha format part de la junta directiva del Patí Calafell i ha fet tots els papers de l’auca en l’entitat, fins i tot venent entrades.

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No