Equipaments

Les obres del camp esportiu de Pins Vens finalitzaran el mes de setembre

Els treballs van patir una aturada forçada a causa de les restriccions derivades de l’estat d’alarma, cosa que ha provocat un retard en les previsions inicials

Les obres del camp esportiu de Pins Vens finalitzaran el mes de setembre. Ajuntament de Sitges

Les obres del camp esportiu de Pins Vens finalitzaran el mes de setembre. Ajuntament de Sitges

Les obres del camp esportiu de Pins Vens han iniciat aquesta setmana la seva recta final. Amb els aspectes estructurals finalitzats, aquests dies els treballs se centren en la col·locació de la gespa del camp, els acabats de vestuaris i oficines i el condicionament de l’espai exterior, especialment en tot allò referent a la jardineria dels espais públics propers a l’equipament. La previsió és les obres finalitzin a finals del mes de setembre.

Els treballs finalitzaran unes setmanes més tard del que estava previst inicialment a causa de la irrupció de la Covid-19 que va obligar, el passat 30 de març, a aturar les obres per donar compliment a la prohibició del Govern espanyol de dur a terme qualsevol activitat considerada no essencial. “L’aturada i els posteriors efectes del coronavirus en les empreses encarregades de les obres han complicat el desenvolupament de l’última fase dels treballs”, segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Eduard Terrado, que ha agraït “l’esforç de totes les persones implicades, que farà possible que aquest equipament estigui a disposició ciutadana en prop d’un mes”.

Amb un camp de gespa artificial, sis vestidors col·lectius, graderies per al públic, un gimnàs, espai per a ubicar-hi una seu social, un bar-cafeteria i un aparcament, entre altres serveis, el camp de Pins Vens es convertirà en l’equipament esportiu més gran de Sitges, per davant del camp de futbol d’Aiguadolç i del Nou Pins Vens.

Un cop finalitzades les obres, el camp esportiu acollirà les activitats del Club Rugbi Sitges, que compta actualment amb més de 400 jugadors entre les diferents categories i edats, des dels infants de l’escola fins als sèniors i els juvenils, tant masculins com femenins.

El camp serà la seu, també, d’una nova secció d’hoquei herba que s’està formant dins el Club Rugbi Sitges. A més, gràcies al seu disseny polivalent, acollirà altres activitats esportives municipals, com ara diversos entrenaments de futbol 11. Segons Jaume Monasterio, regidor d’Esports, “el nou equipament permetrà el desenvolupament a Sitges de noves activitats esportives que fins ara no disposaven d’espais adequats i esponjarà els actuals equipaments en funcionament i amb una alta pressió d’activitats, com ara els camps de futbol municipals”.

El pol esportiu de Pins Vens

Amb la posada en funcionament d’aquest nou camp, l’àrea de Pins Vens avança en l’objectiu de convertir-se en un eix central dels equipaments esportius municipals.

A més de l’actual camp de futbol –en funcionament des del 2007–, i del camp polivalent que s’estrenarà aquest setembre, l’Ajuntament té previst construir-hi, properament, un tercer camp ubicat entre els altres dos.

Aquest últim equipament permetria reorganitzar, en gran part, l’activitat esportiva de la vila i completar-la per donar resposta a les necessitats actuals i futures. Tot i que el projecte encara no s’ha concretat, la idea inicial passa perquè pugui servir de suport als equips de futbol locals, i acollir, també, esdeveniments esportius puntuals.

Tant les obres actuals com els projectes de construcció d’aquest nou pol esportiu a Pins Vens formen part del Pla Estratègic de l’Esport i del Mapa d’Instal·lacions i Equipaments Esportius Municipals. El document persegueix la millora de la xarxa d’equipaments esportius del Sitges amb l’objectiu d’assegurar una pràctica esportiva de qualitat per a la ciutadania.  

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!