Escacs

L'equip d'escacs La Gran Penya manté la 1ª Divisió nacional

Redacció Vilanova i la Geltrú 23-09-2020 8:37 Lectures 933
El Mestre Internacional Josep Lacasa defensant el primer taulell de l'equip. Eix

El Mestre Internacional Josep Lacasa defensant el primer taulell de l'equip. Eix

El passat 19 de setembre es va celebrar l'assemblea de la federació catalana d'escacs on es va decidir, entre altres coses, donar per acabada la lliga d'escacs a falta d'una jornada, la qual s'havia d'haver disputat el 15 de març.

Esportivament la secció d'escacs de La Gran Penya ha aconseguit els 3 objectius establerts abans d'iniciar la lliga, amb la qual cosa es pot dir que ha estat una gran temporada.

L'equip A manté la 1ª Divisió Nacional. Després d'un gran començament, l'equip es va desinflar a mig torneig i va començar a baixar posicions en la classificació i a patir per la permanència a causa de l'extrema igualtat del grup on tothom podia pujar o baixar. Finalment uns bons resultats en les dues darreres jornades van consolidar la setena plaça i la salvació directa.

L'equip sub12 manté la Divisió d'Honor. Després que dos dels puntals de l'equip aquest any pugessin a sub14, l'equip tenia la dura missió de mantenir-se en una categoria duríssima. Durant tot el torneig van estar en la corda fluixa i en posicions de descens però finalment en les dues darreres rondes van poder puntuar contra els altres dos pitjors equips i van aconseguir finalitzar en vuitena posició i salvar la categoria.

L'equip C ascendeix a 2ª provincial. Una dura lluita durant anys intentant pujar el tercer equip del club que finalment s'ha pogut aconseguir aquesta temporada en quedar campions de grup de 3ª provincial després d'un mà a mà d'infart contra el Santa Maria Palautordera que ha quedat segon amb només mig punt menys. D'haver-se disputat la darrera jornada podria haver passat qualsevol cosa.

La resta d'equips també han quedat ben classificats, el B ha finalitzat 3º en 1ª provincial, l'equip E 5º en 3ª provincial i l'equip D 3º en 3ª provincial.

En l'apartat individual destacar a Joan Garcia i Carmelo Fernández, del primer equip, que gràcies a les seves bones actuacions els dos han aconseguit una norma de Mestre Català. En el cas de Fernández en ser la tercera se li atorgarà el títol de Mestre Català d'escacs. També va tenir una bona actuació el primer taulell de l'equip, el Mestre Internacional Josep Lacasa, que va finalitzar amb 4,5 punts de 6.

Dels jugadors de la pedrera cal destacar el sub18 Adria Ruiz amb 5 punts de 8, el sub16 Artur Orts amb 5 punts de 7, el sub14 Oriol Lacasa amb 7 punts de 8 i el sub12 Biel Alsina amb 3,5 punts de 5

Enguany per primer cop es va formar un equip de pares d'alumnes, l'equip E, els quals van fer un paper molt digne en el seu primer torneig. 

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No