Upside Down Challenge

El nedador que recull fons per l'ELA fa escala al Club Nàutic Vilanova

Daniel Rossinés neda 400 quilòmetres, des del Portbou fins a les cases d'Alcanar en 24 dies per recollir 200.000 euros

Forma part del projecte Upside Down Challenge apadrinat per Juan Carlos Unzué, l'exjugador del Barça que pateix aquesta malaltia degenerativa

Redacció Vilanova i la Geltrú 02-10-2020 11:44 Lectures 3192
El nedador que recull fons per l'ELA fa escala al Club Nàutic Vilanova. Club Natació Vilanova

El nedador que recull fons per l'ELA fa escala al Club Nàutic Vilanova. Club Natació Vilanova

Un euro per braçada, és el que s'ha proposat recollir aquest nedador aficionat, Daniel Rossinés, que motivat fa nou anys quan a un amic seu li diagnostiquen Esclerosis Lateral Amiotròfica (ELA), decideix iniciar projectes esportius per recollir fons per la investigació aquesta malaltia degenerativa. El seu amic Jano Galán va morir fa quatre anys, una mostra de l'implacable destí dels pacients que pateixen l'ELA, una malaltia que ara com ara no té cura. Des de llavors, Rossinés s'hi ha implicat molt més i és quan neix la idea d'aquest repte inèdit en aigües obertes: nedar tota la costa catalana de nord a sud.

Aquest projecte, Upside Down Challenge, està apadrinat per Juan Carlos Unzué, l'exjugador del Barça que pateix aquesta malaltia. "La idea és fer aquesta acció per fer visible la necessitat de recollir fons per combatre aquesta terrible malaltia", indica Rossinés. L'objectiu, molt rodó, és el de recollir 200.000 euros, un euro per cada braçada que té calculat que farà en els 400 quilòmetres, en 24 etapes, des de Port Bou fins a les Cases d'Alcanar, que durarà el repte.

Cada dia neda aproximadament uns 17 quilòmetres, quatre hores per jornada, amb el suport d'una embarcació de motor. Ahir va arribar al Club Nàutic de Vilanova, provinent del Garraf i avui ha marxat nedant cap al port de Coma-ruga. Just per afrontar una etapa que s'augura èpica amb l'avís de ciclogènesi explosiva dels serveis meteorològics. Aquesta és la setzena etapa. El seu cos comença a estar molt cansat, "el cap potser més, perquè vèncer la ment és el que més costa. Lluitar dia a dia en un mitjà que no és el teu és molt dur", reconeix el nedador.

Si tot va bé dissabte arribarà a les Cases d'Alcanar on aixecarà la bandera, un cop assolit el repte. Per tothom que vulgui col·laborar econòmicament es pot fer a través de Bizum al número 00808.

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No