Victòria del sitgetans per la mínima contra el Samà

Plantilla del sènior A del CB Sitges. Eix

Bàsquet Sitges-La Guixeta 73 - Club Bàsquet Samà de Vilanova  72

El dijous a les 21:00 hores es va poder veure un bon partit de bàsquet a Pins Vens. El Sènior del Bàsquet Sitges – La Guixeta, jugava el seu darrer partit de preparació abans de l'inici de la temporada el pròxim 17 d'octubre. S'enfrontava al Club Bàsquet Samà, de primera catalana. Un gran repte pels locals que a més comptaven amb les baixes d'en Mauro per lesió i de l'Omar per compromisos laborals.

El repte va servir de combustible als blancs i van iniciar el partit amb un bon nivell de defensa, control del rebot defensiu, fent arribar ràpidament la pilota a l'atac i circulant-la amb bon criteri. Així i tot, el rival era d'entitat i amb ofici, suplint un cert desencert inicial, amb intel·ligència i un parell de triples que pràcticament igualaven el marcador en finalitzar el primer quart, de bon bàsquet, 20-18.

El segon quart el Bàsquet Sitges - La Guixeta, va patir el desgast físic desplegat al primer, i va perdre una mica de pistonada, mentre que els vilanovins s'assentaven a la pista i augmentaven el nivell defensiu, apretant molt la pujada de la pilota i provocant pèrdues i errades en llançaments que amb una defensa menys activa haguessin entrat. Tot i això, els locals van poder anotar 19 punts en el quart, però no podien mantenir el nivell defensiu del primer, i van encaixar 24, per arribar a la mitja part amb el resultat de 39 a 42.

El tercer va ser decisiu. El Bàsquet Sitges - La Guixeta va provar una defensa mixta al base del Samà que va provocar que la circulació de la pilota no fos tan fluida com havia estat en la primera mitja part, que es va reflectir en pitjor percentatge en els llançaments. Els Vilanovins només van anotar 10 punts en aquest període, per 17 dels Sitgetans, que haguessin anotat més si no fos per la intensitat defensiva del Samà.

Amb un 56 - 52 al marcador,  començava l'últim quart, que es preveia emocionant, com finalment va ser. Els de Vilanova defensant molt fort, i els Sitgetans esgotant energies per superar la pressió de les línies de passada, i per fortuna per ells, trobant segones oportunitats en rebots ofensius i molt encertats en els tirs lliures. El Samà no va trigar a igualar el marcador, igualtat que es va mantenir molts minuts fins que l'Uri, no gaire encertat durant el partit, va "enxufar" un triple que posava per sobre al Bàsquet Sitges – La Guixeta 70-68 entrant a l'últim minut. Falta i dos tirs lliures pel Samà. El primer fora i el segon dintre. 70-69 quan faltaven 25 segons. Samà pressiona la sortida del Sitges però amb un parell de passades ràpides, en Fer entra directe a cistella i tot i que la pilota no arriba a entrar, l'àrbitre assenyala cistella quan un jugador de Vilanova colpeja el taulell en intentar taponar el llançament. 72-69. 15 segons i temps mort del Samà. Posen la pilota en joc i només triguen 6 segons a anotar el triple de l'empat, demostrant la qualitat que tenen. Però el Bàsquet Sitges -La Guixeta també en té. Temps mort a manca de 9 segons, es posa la pilota en joc, defensa angoixant del Samà, tot i això l'Uri entra a la zona, s'aixeca per llençar i pateix una falta clara i sonora, que l'àrbitre assenyala amb dos tirs lliures, i el temps s'atura a 2 segons. L'Uri fica el primer i falla el segon deixant sense opcions de rèplica al Samà. Partidàs. 73-72.

Cal destacar l'extraordinari percentatge en tirs lliures del Bàsquet Sitges, 22 de 24 amb un 10 de 10 d'en Fer, molt destacat també en anotació amb 23 punts, ràpid i intens, i remarcar la bona feina de l'Àngel, que tot i la seva joventut va treballar dur per minimitzar l'impacte dels pivots del Samà. Va estar sòlid en rebot i encertat en els llançaments sota cistella.

El pròxim partit a Pins Vens serà l'inici de la lliga, un altre derbi, en aquesta ocasió contra l'altre equip de Vilanova, el Club Nou Basquet Vilanova-Cerveseria La Parròquia, que també va ascendir a segona catalana la temporada passada.

CB Sitges: Àngel 13, Valerio 2, Uri 19, Fer 23, Noel 3, Bustos 2, Aleix, Jordi, Nacho 11.

Entrenador: Balta i Núria    Delegat: Pep Camprubi

Parcials :   20-18   19-24    17-10    17-20