Iniciativa solidària

El CN Vilanova acull a un caiaquista que recorre tota la costa per recollir fons per Open Arms

Pensa recórrer tota la costa espanyola des de Port Bou fins a l'Algarve portuguès i tornar, en tres o quatre mesos

David Güell fa aquesta acció en protesta a la passivitat de la comunitat internacional davant l'elevat nombre de morts al Mediterrani

Redacció Vilanova i la Geltrú 05-11-2020 9:27 Lectures 1173
David Gúell amb el seu caiac al Club Nàutic Vilanova. Eix

David Gúell amb el seu caiac al Club Nàutic Vilanova. Eix

El Club Nàutic Vilanova ha acollit a David Güell, un esportista de Tossa de Mar, que ha decidit recórrer en caiac tota la costa de l'Estat fins a l'Algarve, Portugal, per recollir fons a favor d'Open Arms, en la seva acció de salvar gent al Mediterrani.

Aquest és un acte de protesta que ha sorgit exclusivament de David Güell, "és una iniciativa totalment personal al veure la passivitat de la comunitat internacional davant la quantitat de gent que mor intentant travessar el Mediterrani". L'acció de David Güell va en sintonia a la d'Open Arms, per això a través de la pàgina web www.openseakayak.es es pot fer una aportació econòmica, que va directament al compte de l'ONG.

Cal recordar que Open Arms és una organització humanitària, no governamental i sense ànim de lucre, la principal missió de la qual és protegir la vida dels més vulnerables en situacions d'emergència. "Open Arms ha pogut tirar endavant gràcies a les aportacions de la societat civil. Per això vaig voler fer aquesta acció de protesta i per fer més visible l'activitat d'Open Arms", afegeix David Güell.

Aquest esportista va sortir el 12 de març de Tossa de Mar i té previst arribar a l'Algarve i tornar a Tossa de Mar, pujant fins a Portbou, "en tres o quatre mesos, depenent de les condicions que em trobi, que a la mar són molt variables", apunta Güell, que ha fet escala avui a Vilanova i la Geltrú.

Per fer aquesta proesa compta amb la complicitat de totes les persones que es troba en el seu trajecte, "quan vas sol, qualsevol ajuda, per petita que sigui, és molt benvinguda". Dalt del caiac porta tot l'indispensable per viure aquests mesos. Així, amb l'únic impuls del seu rem, i d'una petita vela que desplega quan l'ocasió s'ho mereix, fa etapes d'entre 15 i 50 km diaris.

Cal recordar que fa unes setmanes el Club Nàutic Vilanova ja va acollir al nedador Daniel Rossinés, en el seu trajecte de recórrer el litoral català nadant per recollir fons per l'Esclerosis Lateral Amiotròfica (ELA).

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No