Equipaments

Prop de 400 esportistes entrenen ja a les instal·lacions del nou camp esportiu de Pins Vens

Acull els entrenaments dels diferents equips i categories del Rugby Club Sitges i del Sitges Gaelic Football Club, mentre es prepara per rebre esportistes d’altres disciplines

Prop de 400 esportistes entrenen ja a les instal·lacions del nou camp esportiu de Pins Vens. Ajuntament de Sitges

Prop de 400 esportistes entrenen ja a les instal·lacions del nou camp esportiu de Pins Vens. Ajuntament de Sitges

Dues setmanes després de la seva obertura, el nou camp esportiu de Pins Vens s’ha convertit en la seu de més de 400 esportistes. El camp acull ja els entrenaments del les diferents categories del Rugby Club Sitges i del Sitges Gaelic Football Club i es prepara per rebre, a partir del mes de gener, els equips de les diverses categories de la nova secció d’hoquei del Club Rugby Club Sitges. A més, el camp està preparat per a la pràctica d’altres esports com el futbol, en previsió de poder encabir els entrenaments o els partits dels equips locals.

En una visita a les instal·lacions, aquest dilluns, l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell ha posat en valor el nou equipament esportiu i el seu potencial, tant per als esportistes del municipi com pel que fa a la projecció de la vila. Segons Aurora Carbonell, “el nou camp esportiu de Pins Vens és una instal·lació de primer nivell que permetrà que els esportistes de Sitges puguin desenvolupar les seves activitats en les millors de les condicions però, a més, situa Sitges en un nou nivell pel que fa a les destinacions esportives, obrint les portes a l’atracció d’un altre tipus de visitants i convertint-nos en una destinació turística d’àmbit esportiu”.

El regidor d’Esports, Jaume Monasterio, ha explicat que “som conscients que Sitges té un dèficit d’instal·lacions esportives i des del govern treballem per dotar la vila dels recursos esportius necessaris”. Jaume Monasterio ha afegit que “la ciutadania necessita disposar de bones instal·lacions on poder fer esport i el camp de Pins Vens marca la línia en la que hem de treballar, amb instal·lacions d’alta qualitat, pensades per donar servei ara i en el futur”.

El regidor d’urbanisme i Espais Naturals, Eduard Terrado, ha posat en valor l’esforç que s’ha dut a terme perquè el nou camp fos el més sostenible possible. “Hem tingut una cura especial en dissenyar l’entorn per tal que quedés integrat en el paisatge del Garraf”. Per aconseguir-ho, la zona verda del nou camp esportiu compta amb prop de 230 arbres d’espècies autòctones que, entre altres funcions, contribuiran a reduir les altes temperatures de l’estiu. L’Ajuntament ha repoblat la zona amb 10 pins, 5 garrofers, 13 oliveres, 6 alzines, 16 lledoners i 180 xiprers, a més de 380 plantes aromàtiques i 440 plantes arbustives. En total, el nou camp comptarà amb gairebé 1.000 metres quadrats de plantes que crearan un tapís als talussos, evitant la seva degradació.

El nou espai verd urbà, dissenyat en col·laboració amb grups ecologistes de la vila, s’ha dissenyat també per facilitar la creació d’hàbitats naturals per a la fauna autòctona i, alhora, per tal que necessiti el mínim manteniment possible, tant pel que fa al reg (cosa que suposa una reducció molt important del volum d’aigua) com de les tasques de jardineria.

Les instal·lacions compten també amb un sistema sostenible de calefacció i refrigeració aerotèrmic, que permet disposar d’aigua calenta i, alhora, de calefacció i aire condicionat amb una despesa energètica mínima.


Inauguració del camp

El context sociosanitari, marcat per la segona onada de la pandèmia, ha impossibilitat dur a terme una inauguració del camp i obrir-lo a la ciutadania. En aquest sentit, l’Ajuntament preveu dur a terme, quan la situació ho permeti, una festa inaugural en la què hi puguin assistir els ciutadans, així com totes les persones implicades en aquest projecte des del seus inicis. 

Característiques de les noves instal·lacions 
Amb un camp de gespa artificial, vuit vestidors (dos per a àrbitres i sis per als esportistes), graderies amb capacitat per a 287 persones assegudes, un gimnàs, una sala de juntes, un bar-cafeteria i un aparcament, entre altres serveis, el camp de Pins Vens és actualment l’equipament esportiu més gran de Sitges, per davant del camp de futbol d’Aiguadolç i del Nou Pins Vens. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!