Casals d'estiu

Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú, a estudi per les activitats esportives d’estiu

Es tracta d'una iniciativa de la Diputació amb l’objectiu de fer créixer el sistema esportiu local

Redacció Vilafranca del Penedès 08-02-2021 8:51 Lectures 1912
Casal d'estiu a Vilafranca del Penedès. Ajuntament de Vilafranca

Casal d'estiu a Vilafranca del Penedès. Ajuntament de Vilafranca

Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú, junt amb Torelló, Badia del Vallès, Berga, El Prat de Llobregat, Manresa, Sant Boi del Llobregat i Mataró, han estat escollides per la Diputació de Barcelona per fer un estudi sobre les activitats esportives d’estiu. Amb aquest estudi s’espera poder analitzar el sistema d’activitats esportives d’estiu i extreure reptes de futur perquè es pugui millorar el sistema d’activitat esportives d’estiu tant a nivell municipal com per poder vehicular el suport de la Diputació de Barcelona.

Aquestes activitats, com campus, casals, colònies, estades, etc, tenen la característica de ser eines educatives que tenen un gran impacte en un curt espai de temps. Enguany, arran de la situació derivada de la COVID-19, han esdevingut una eina pedagògica per afavorir l’adquisició de nous hàbits per part de la població infantil.

Amb l’objectiu de millorar les activitats esportives d’estiu i de fer créixer el sistema esportiu local, l’estudi analitzarà les activitats que s’organitzen en tres grans blocs:

-Tipus d’activitats que es troben en aquests municipis.
-Grau de compliment normatiu de les activitats.
-Suports municipals i supramunicipals que reben aquestes activitats i els que podrien oferir-se.

Per això es preveu realitzar l’anàlisi a partir de les dades facilitades pels municipis participants i a través d’entrevistes a tècnics d’esports referents de les activitats d’estiu i a referents d’entitats/agents esportius que organitzen activitats d’estiu i d’un qüestionari adreçat a totes les entitats esportives i agents organitzadors d’activitats esportives i de lleure del municipi.

Un dels criteris pels quals s’ha escollit Vilafranca és l’àmplia oferta d’activitats d’estiu que es fan fruit del treball transversals entre àrees, el lideratge municipal en l’organització i l’adequació a la demanda del territori. Als municipis participants es preveu lliurar un document específic amb les dades recollides al territori. D’aquesta manera cada ajuntament disposarà d’un fotografia del sistema d’activitats d’estiu a nivell municipal. El procés de recerca es portarà a terme durant els dos primers trimestres del 2021 amb l’objectiu de poder extreure les primeres conclusions abans de l’estiu.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de Vilafranca, Anna Doblas, es mostra molt satisfeta pel fet que Vilafranca sigui un dels municipis escollits per fer aquest estudi. “Ens permetrà conèixer com s'està duent a terme la oferta esportiva a l'estiu a Vilafranca, on hem de millorar, què hem de canviar i també, què estem fent bé. Per tant, tindrem una fotografia general i podrem treballar definint polítiques estratègiques a la ciutat, posant en comú prioritats i tendències, diversificant l’oferta si cal o bé ajustant-la a les necessitats de la ciutadania. La col·laboració de les entitats esportives serà clau en aquest estudi”, ha dit la regidora.

ENQUESTA WEB

A les portes del final del curs escolar, segurament ja heu començat a preparar les vacances. Mar, muntanya, viatge a l'estranger, sortides a l'entorn més proper...

On marxareu de vacances aquest estiu?

A una destinació catalana
A una destinació dins de l'Estat
A una destinació a l'estranger
Ens quedem a casa