Primera victòria del JMA després de mesos sense jugar

Júnior masculí A del CB Samà. Eix

El passat diumenge, el Bàsquet Samà Vilanova-JMA va guanyar el primer partit del Campionat d’Espanya de la seva categoria contra el C.B. Santa Coloma per 59 a 53 punts, una victòria disputada al Pavelló Isaac Gálvez.

Després d’estar quasi un any sense competir, els d’Adrià Piñol van tornar a trepitjar el parquet del seu pavelló per poder jugar un altre cop a bàsquet. Tot i que els familiars dels jugadors no van poder assistir-hi com aficionats per animar els seus, el partit va poder arribar a les nostres cases telemàticament. Des del canal oficial de Twitch del Samà es va poder seguir el matx minut a minut amb comentaristes.

Els locals van rebre els visitants per segona vegada en pocs dies de diferència. El Samà va tenir l’oportunitat d’analitzar el joc dels colomencs en un partit que van disputar durant la pretemporada, on els de Piñol van caure derrotats per un punt de diferència.

Els dos equips presentaven una duresa extrema amb un físic molt treballat. Encara que van entrenar molt fort per arribar a la competició al màxim possible, el matx va començar amb molt de cansament a causa del temps indefinit sense jugar. Aquesta parada es va veure reflectida en les pèrdues de pilota, les errades generals i les imprecisions.

El partit va començar a favor dels locals, on Guillem Pérez va poder donar avantatge al seu equip després d’encistellar el primer triple del matí. D’aquesta manera, els vilanovins van poder anar dominant el partit minut a minut i encarar el marcador a favor seu. Els samistes van anar cap al vestidor amb un avantatge de sis punts respecte al rival i van controlar la primera part. Els d’Oriol Carmona van poder reaccionar a temps i durant el tercer quart van arribar a situar-se per damunt del marcador local. Tot i això, el JMA va dominar el ritme del partit amb una defensa forta, però es va arribar a descontrolar tàcticament i el Santa Coloma va agafar el relleu. Davant aquesta pèrdua de posició sobre el parquet, a partir del temps mort, Piñol va poder tornar a liderar el seu equip en el marcador. Van començar a defensar, a dominar el rebot i es van permetre córrer fàcilment per poder encistellar.

El temps reglamentari es va acabar i els dos conjunts van anar a la pròrroga. El Samà la va estar dominant durant tots els minuts possibles i gràcies al coratge i l’entrega dels jugadors vilanovins van poder emportar-se una “victòria important després d’un mes entrenant molt dur”, segons afirma l’entrenador Piñol.

Derrota del JFA

El passat diumenge, el Bàsquet Samà Vilanova-JFA va perdre el primer partit del Campionat d’Espanya de la seva categoria contra el Coelmin-Femení Maresme-U.E. Mataró per 103 a 23 punts, una derrota disputada fora de casa, al Palau d’Esp. Josep Mora Mataró.

Després d’estar quasi un any sense competir, les d’Òscar Andreu van tornar a trepitjar el parquet per poder jugar un altre cop a bàsquet. Les jugadores van arribar a Mataró sabent contra qui s’enfrontaven, és a dir, ja coneixien el nivell de dificultat que s’anaven a trobar damunt la pista.

Favorites a guanyar el campionat d’Espanya, les vilanovines van jugar un partit contra unes jugadores que tenien un altre nivell molt diferent del seu. El Samà, coneixent el rival, va afrontar el partit d’una altra manera. Van sortir a jugar recolzant-se entre elles per no abaixar el cap en cap moment i poder demostrar que elles també volen guanyar.

El matx va iniciar-se a favor de les d’Òscar i van arribar a posar-se a dos punts per damunt del marcador local, però no els hi va servir de molt degut a l’alt nivell de les mataronines. L’inici de partit es va poder encarrilar a favor de les samistes si no fos pels tirs que no van entrar en la cistella durant els primers minuts, acció que els hi podria haver donat molta més confiança.

Les de Mataró es van endur una victòria espectacular, tot i que el JFA no es va rendir en cap moment del partit. Òscar Andreu ja sabia contra qui jugaven i va plantejar un enfrontament adequat a les situacions possibles, treballant molt de físic, però sense tenir opcions de practicar tàctiques.