Victòria del Sitges en el primer amistós contra Els Monjos

Bàsquet Sitges-La Guixeta 73 - Els Monjos Bàsquet Club 59

Àngel, Valerio, Uri, Fer, Noel, Bustos, Aleix, Jordi, Nacho, Omar.

Entrenador: Balta i Núria; Delegat: Pep Camprubi

Parcials: 21-19, 17-16, 23-12, 12-12

El passat dissabte 13 de març a les 17:30 hores, el Sènior A del Bàsquet Sitges-La Guixeta jugava a la pista de Pins Vens el primer i únic partit amistós previ a l'inici de la temporada, després de la suspensió del mes d'octubre. Va ser contra el Sènior A dels Monjos Bàsquet Club. Una mini segona pretemporada de sensacions estranyes i circumstàncies adverses que així i tot, no ha minvat les il·lusions dels jugadors per participar i fer-ho bé.

El Monjos, equip de primera catalana, arribava a jugar amb algunes baixes. Els sitgetans, més afortunats en aquest sentit, només acusaven la baixa per lesió al turmell de l'Aleix Ruiz. Abans d'iniciar el partit, el rendiment dels jugadors era una incògnita. Els entrenaments han estat discontinus i limitats per part d'ambdós clubs, i de tots els clubs en general.

El partit es va iniciar amb un primer quart molt igualat. Els Monjos portaven la iniciativa a l'atac i recuperaven pilotes en defensa. Estaven més encertats en general. Però pocs minuts després, els sitgetans van començar a moure la pilota amb més velocitat, tant en les transicions com a l'atac estàtic, i van recuperar la distància en punts que havia aconseguit els Monjos en el primers compassos, 6-13, i fins i tot van posar-se dos punts per sobre al final del quart, 21-19.

El segon va ser també molt igualat, i els locals van aconseguir mantenir-se per sobre el marcador al descans, 38-35.

El tercer període va ser el punt d'inflexió del partit. Els locals van plantejar defenses alternatives i per fortuna per a ells, els Monjos no van estar encertats atacant la zona 2-3. En poc més de 6 minuts de joc, el parcial favorable al Bàsquet Sitges-La Guixeta va ser de 21-5, i el quart va acabar 61-47 pels locals. Aquest mateix avantatge el van saber mantenir fins al final del partit, 73-59.

En l'apartat anotador, cal destacar els 17 punts d'en Nacho Velasco, 12 de l'Oriol Camprubí, 10 de l'Omar Thiam i també 10 d'en Bustos.

Partit doncs amb bones sensacions pel Bàsquet Sitges-La Guixeta que dissabte vinent juga el primer partit de temporada a Vilafranca a les 18:15 al pavelló Joan Marqués. Magnífic partit per retrobar-se amb la competició, entre l'equip que va finalitzar primer en la classificació en el moment de l'aturada ara fa un any, el Bàsquet Sitges-La Guixeta, davant l'equip que anava just darrere, en segona posició, el Casal de Vilafranca. Això els va servir a tots dos per aconseguir l'ascens de categoria i enfrontar-se de nou, ara a segona catalana.

Els partits del proper cap de setmana son:

Senior A: Dissabte 20-març, 18:15 h. Serra S.E. Casal Vilafranca Blanc vs Bàsquet Sitges-La Guixeta

Sènior B: Diumenge 21-març, 18:30 h. Vilatrebol CB Cubelles vs Bàsquet Sitges "B"

Sots 21: Diumenge 21-març, 17:00 h. C.B. Santpedor vs Bàsquet Sitges

Junior: Diumenge 21-març, 16:00 h. Bàsquet Samà Vilanova JMD vs Bàsquet Sitges