Segona jornada de bàsquet per algunes categories del Samà

Després que les categories del JMA i el JFA del Samà tornessin al parquet durant quasi un any sense trepitjar-lo, se'ls hi ha sumat els equips del JMC i el JFB

Les jugadores del Júnior femení B escalfant abans del partit. CB Samà

Els vermells han pogut viure una altra jornada de bàsquet al pavelló Isaac Gálvez, però sense l'alè del públic que animava als seus durant tot el partit.

Des de la ciutat rival, les jugadores d'Òscar Andreu es van veure les cares amb el Krysalis Bàsquet Ribes i van poder superar-les amb un marcador final de 22 a 65 punts. El matx que es va disputar entre els dos equips durant els minuts jugats, el JFB va tornar a la competició amb una primera part emocional i amb poc bàsquet. Al tercer període van poder mostrar un recital defensiu que va donar fàcils contraatacs a les samistes. Les d'Òscar van finalitzar el partit amb un darrer quart amb bon joc col·lectiu davant un Ribes que va posar més dificultats del que va reflectir el marcador.

Pel que fa al JMA, els d'Adrià Piñol segueixen invictes en la seva trajectòria dins del Campionat d'España Júnior. L'equip júnior A masculí del Bàsquet Samà va imposar-se diumenge al BQ Manyanet Molins per 48-57 en el segon partit de la fase catalana del Campionat d'Espanya de la categoria. El partit dels vermells no va començar amb bon peu. Els vilanovins van sortir incòmode, amb imprecisions en l'atac i van fallar molts tirs claus per poder liderar el marcador els primers minuts. Però no va ser així. El de Piñol no van gestionar adequadament el balanç defensiu i els rivals van poder dominar amb facilitat el matx. Tot i això, els samistes van optar per rotar la banqueta i va funcionar. La segona unitat va sortir més activats que la primera, els tirs van entrar a cistella i es van elaborar bons atacs que van fer que recuperessin el partit abans d'acabar el primer quart. Abans de finalitzar la primera part, els visitants van saber atacar la zona rival i, gràcies als rebots, van poder entrar als vestidors amb una victòria en el taulell. En entrar en el parquet de la segona part, els de Piñol van agafar avantatge llarga respecte als locals i van poder jugar amb més tranquil·litat que al començament. La desconfiança en la pista i el marge llarg de punts anotats va fer que es relaxessin. El base local va posar el Samà entre les cordes i van apropar-se cap a la victòria. Això va provocar que els vilanovins treballessin més del que tenien pensat en el darrer quart per poder emportar-se la victòria cap a casa.

En la categoria del JMC, els d'Aitor Expósito van reprendre la competició amb una derrota contra el Igualada per 36 a 75 punts al pavelló Isaac Gálvez. Amb la il·lusió i els nervis a flor de pell per part dels dos equips, els vilanovins no van saber gestionar el primer partit de la competició després d'un any aturats per la pandèmia. El matx va començar amb les piles posades per part dels visitants, que van marcar un ritme alt i una pressió constant en tota la pista. Tot i això, els samistes no van abaixar el cap i van lluitar els seus punts, sortint còmodes de la pressió, però amb dificultats per anotar a cistella. Abans de finalitzar la primera part, els vilanovins van poder frenar els d'Igualada i es van apropar al seu marcador. La tornada al parquet després del descans va ser clau pels visitants, atès que van sortir més reforçats de cara a la cistella, que sumat a una gran defensa en el tercer quart, van poder macar la diferència. Tot i que el marcador marcava una diferència a favor dels visitants, els d'Expósito no van tirar la tovallola i van lluitar el darrer quart tant en defensa com en atac.

Després de la segona jornada de bàsquet per algunes categories del Samà, el JMA encara una setmana clau contra el Granollers al Pavelló Isaac Gálvez, on se la jugaran per passar a la següent fase d'accés al campionat espanyol. Pel que fa al JMC, l'entrenador afirma que "està molt content amb el joc realitzat, encara que sap que els seus jugadors podrien haver fet alguna cosa més". A part, assegura que tornaran a treballar per enfrontar-se de nou contra el Igualada en el pròxim partit.