L'AP Dental AB El Vendrell guanya en el retorn a la competició

Els taronges s’imposen, 66-72 a la pista del Pallejà B, en una gran segona part

Pallejà B - AB Vendrell. Eix

Després d’un any sense competir, per culpa de la pandèmia, els vendrellencs van tornar a disputar un partit oficial, aquest passat diumenge,  del campionat de Catalunya de segona categoria, en el subgrup 3B, visitant la pista del Pallejà B, en una lliga, on no hi hauran ni ascensos ni descensos.  Va ser un encontre de retrobaments, amb la competició, amb el rival i amb el fet, en sí,  de poder disputar un partit, el qual,  setmanes enrere, era del tot impensable. La victòria se la van emportar els taronges, per 66-72, després de remuntar el marcador, en una gran segona part dels vendrellencs. Un Vendrell molt renovat es va presentar a la pista del Pallejà, respecte, al del curs passat, amb el nou entrenador Manel Espallargas, el seu ajudant Alfredo Faro i fins a set jugadors nous, que van saber sumar la primera victòria del curs. El primer quart, va ser molt igualat i es va tancar amb un 16-14 al lluminós. El segon període va ser de domini dels locals, que més encertats i aprofitant les múltiples pèrdues dels visitants, van portar el control  del joc, amb ràpides transicions, que després d’un parcial de 22-12 en aquest segon quart, deixaven un 38-26 al descans.

La represa començava amb un triple dels del Baix Llobregat, que estirava el resultat fins el 41-26, que complicava la situació; però, els vendrellencs, van treure l’orgull, i després del 45-34 a quatre minuts de tancar aquest tercer període, van clavar un parcial de 2-16, gràcies a una major intensitat defensiva, i dos triples anotats, que els donava, un 47-50, a manca del quart definitiu. Uns darrers minuts que començaven de la millor manera pels taronges, amb tres triples anotats, dos de Iago Vacas i un de Enric Marcos, que situaven el 47-59, després d’una gran remuntada dels penedesencs; però, els locals no van defallir, aprofitant la baixada d’intensitat del rival i van contestar amb un nou parcial de 12-2, que tornava, 59-61 a igualar el duel, a poc més de quatre minuts per la fi. Fins al final, es va mantenir la igualtat, encara que la iniciativa no la van perdre en cap moment els del Vendrell, ja en l’últim minut i amb 66-69, tres tirs lliures anotats pels visitants, van acabar de decantar el resultat. El proper dissabte, es tornarà a jugar davant el mateix rival, pel protocol Covid que marca la federació, però, en aquest cas, serà al pavelló de Coma-ruga.

Pel Vendrell van jugar: Joan Solé (8), Vacas (18), Hernández, Colon (6), Jordi Solé (4), Blasi (8), Marín (14), Marcos (11), Harster (3) i Espino.

Parcials: 16-14, 22-12 (38-26), 9-24 (47-50), 19-22 (66-72).

Victòria en el debut del sènior B a la pista del Morell B

També es va estrenar en competició oficial, el sènior B masculí, en aquest cas en el campionat de Catalunya de tercera categoria, en el subgrup 12C, derrotant a domicili per 47-61 al Morell B. Un partit que es va decidir en els dos primers quarts, amb un Vendrell molt superior, que gràcies a la seva defensa, els locals, només van anotar dos punts en tot el segon període, va dominar clarament el marcador, amb el 9-34 del descans. La segona part va ser de tràmit i en l’últim període, el Morell va poder maquillar el resultat, en part, per la relaxació dels visitants. Diumenge es tornaran a enfrontar a pista dels taronges.

El sènior femení no va jugar, per la retirada del seu rival, el conjunt del Salou.