Rugbi

Victòries importants dels equips sènior del RC Sitges

Pas de gegant del sènior masculí del Rugbi Sitges per finalitzar com a primer de grup i classificar-se per a semifinals del Campionat de Catalunya

RC Sitges - FC Barcelona. Jaume Andreu

RC Sitges 42 - FC Barcelona 0
Campionat de Catalunya Sènior Masculí

Els sitgetans varen jugar un fantàstic partit davant l'altre equip favorit del grup, i dominaren tots els aspectes del joc.

Al cap de sis minuts de joc anotaven la seva primera marca, però mostra que no era un partit fàcil és que es va haver de treballar cada metre en atac i cada placatge en defensa, fins a aconseguir la segona marca que no va arribar fins al minut 21, gràcies com dèiem a un joc sense fissures, cal destacar el treball 100 % col·lectiu de tots els jugadors, on cap ni un va buscar opcions individualistes en tot el partit. En tal forma que el matx agafava clarament el color verd de la samarreta del Sitges amb l'arribada de la tercera marca, 15 a 0 al descans. El Barça va tenir la seva opció de reenganxar-se al partit amb la darrera acció del primer període arribant a 5 metres de marca sitgetana, però no ho va concretar en punts.

A la represa el Sitges no es va deixar sorprendre tancant als blaugranes al seu camp, i aconseguint 10 minuts després la quarta marca, que definia totalment el partit. A diferència del partit anterior amb el Gòtics, la concentració del Sitges es va mantenir fins al final i els canvis realitzats permeteren de mantenir el ritme de joc. Amb aquesta dinàmica els locals anotaren 4 marques més, una d'elles transformada que deixava el marcador amb el definitiu 42 a 0.

Amb aquesta victòria i a falta de dos partits en aquesta fase prèvia, els sitgetans encapçalen la classificació i necessiten sols una victòria amb bonus ofensiu (aconseguir tres marques més que el contrari) per finalitzar com a primer de grup.

El primer "match ball" serà el cap de setmana del 10 d'abril en la seva visita al camp dels Senglars de Torroella de Montgrí.

Classificació

RC Sitges 29 - BUC "B" 15
Campionat de Catalunya Sènior Femení

Ho anunciàvem en anteriors cròniques les bones sensacions que transmetia el femení del RC Sitges, i el premi va arribar el passat dissabte amb la victòria davant el segon equip del BUC.

El matx va estar igualat en tot moment i sols es va decantar favorablement per les del Garraf en el darrer tram del partit. De fet les primeres a anotar varen ser les barcelonines (0 a 5), però aquest Sitges lluita cada pilota, tant en placatge com també a tots el rucks, essent potser aquesta faceta, la més destacable millora respecte a temporades anteriors. Amb aquesta mentalitat positiva arribaren tes marques (una d'elles transformada) que capgiraven el marcador (17 a 5). Però quan semblava que aquest seria el marcador al descans el BUC tornava a la lluita per guanyar el partit, anotant un assaig a la darrera acció de la primera meitat (17 a 10),

A la represa tot per decidir, en un partit igualat on s'imposaven les defenses. L'emoció encara seria major quan el BUC anotava la seva tercera marca al quart d'hora del segon temps (17 a 15). Tot era possible, qualsevol equip podia emportar-se la victòria. Fou aleshores quan el protagonisme l'agafaren els dos centres sitgetans (Marta i Sofia) que trencaren en dues ocasions la defensa visitant aconseguint dues marques que establien un definitiu 29 a 15. Per fi la convicció necessària, no sols per placar i lluitar el rucks, sinó també per trencar les defenses contràries va aparèixer, fent complet el joc sitgetà tant en defensa com en atac, essent l'únic camí per aconseguir victòries.

Amb aquest partit finalitza la fase prèvia on les sitgetanes han finalitzat terceres i per tant restaran emplaçades en el campionat de Catalunya de 2a categoria que es juga en forma de play off. El primer rival serà els Cocodrils de Viladecans jugant-se aquesta eliminatòria a doble partit els caps de setmana del 10/11 d'abril i el 17/18 d'abril.