L'AP Dental Vendrell reacciona en l'últim quart, per sumar un nou triomf

Els taronges superen 63-66 al BM Viladecans, després d’un partit molt irregular

BM Viladecans - AB Vendrell. Eix

Victòria del conjunt vendrellenc, a la pista del BM Viladecans, pel resultat de 63-66, que els permet, situar-se amb un balanç de 2-1, a la classificació, al subgrup 3B, de segona catalana. Va ser un triomf molt treballat, després d’un partit molt irregular dels visitants, que es van sobreposar a un nefast tercer quart, remuntant en el darrer, per sumar una victòria, que es va decidir en els últims segons. Un encontre que va començar amb molt ritme anotador, 9-10 als 4’, a partit d’aquí, la defensa dels del Vendrell i un gran Jordi Solé, van provocar un parcial de 4-12, que suposava un 13-22, que donava pas al 17-22, del final del primer quart.

El segon període va ser un constant intercanvi de cistelles, parcial de 20-18, que deixava un 37-40 al arribar al descans. A la represa, Yeison Colon, feia el 37-42, però, a partir d’aquí, la dinàmica es va capgirar totalment; la defensa zonal plantejada pels de Viladecans, les pilotes perdudes i les errades en atac, van deixar als del Baix Penedès, vuit minuts sense anotar cap punt, en un col·lapse ofensiu total, que van aprofitar els locals, per clavar un parcial de 16-0, que els donava la iniciativa 53-42. Encara bo, que els taronges, podien retallar, 56-49, el lluminós, al final d’aquest tercer quart.

En els darrers deu minuts, els de Manel Espallargas, van saber reaccionar, canviant l’actitud i molt més concentrats, aconseguint un 0-6 de sortida que igualava, 56-55, la situació; després el partit es va travar, amb les defenses de protagonistes, tot i que la iniciativa la portaven els taronges, 60-64 a quatre minuts del final. De fet fins a la fi, no es va anotar pràcticament res, els del Baix Llobregat, s’acostaven 63-64 a dos minuts, dos punts de Jordi Solé, gran partit el seu, significava el definitiu 63-66, perquè, en el darrer minut, cap equip tornaria a veure cistella, tampoc un últim llançament de tres punts dels locals, que hauria portat el partit a la pròrroga.

El proper dissabte, els dos conjunts es tornaran a enfrontar, però, aquesta vegada, serà, al pavelló de Coma-ruga.

Pel Vendrell van jugar: Marín (13), Hernández, Harster (5), Espino, Jordi Solé (22), Blasi (5), Joan Solé (6), Vacas (6), Ruíz (2), Marcos, Colon (7) i Álvarez. 14/21 tirs lliures, 4 triples anotats.

Parcials: 17-22, 20-18 (37-40), 19-9 (56-49), 7-17 (63-66).

Victòria del sènior femení en el debut a Segona Catalana Femenina

El sènior femení debutava a la competició i a la nova categoria, la segona catalana femenina, amb una brillant victòria, per 43-32, davant l’AD Torreforta. En un partit, dominat per les taronges, a partir del segon quart, on van ser molt superiors al seu rival. Brillant resultat, per adaptar-se a la categoria. L’inici de l’encontre va ser del tot negatiu pels interessos de les locals, que pressionades pel debut, van estar els primers vuit minuts, sense anotar cap punt i amb un parcial de 0-12 en contra, que complicava molt el panorama, el primer quart es tancava amb un 5-14 al marcador.

En el segon període, la dinàmica es va capgirar totalment, les vendrellenques, ja assentades a la pista, van ser un vendaval, que l’ADT, no va poder frenar; cinc triples pràcticament consecutius, anotats per les d’Eric Blay, juntament amb una defensa més pressionant, van trencar a l’equip rival, que es va veure superat pel parcial de 21-2, en aquest segon quart, que deixava un 26-16 al descans. El tercer període va ser el més igualat, primer un parcial de 8-0 per les del Vendrell, 34-16 i després un altre de 0-10 per les del barri de Torreforta, que deixava un 34-26, que donava pas al, 38-28, del final d’aquest quart.

En els últims deu minuts, el joc va decaure molt, el partit es va travar, ple d’errades, que van deixar un paupèrrim 5-4 de parcial, en aquest darrer quart, que malgrat tot, certificava el triomf de les taronges. Dissabte, els dos equips es tornaran a enfrontar, però, aquesta vegada, al pavelló de Riu Clar.

Pel Vendrell van jugar: Jané (5), Cifuentes (2), Cabrera (6), López (2), Peregrín (3), González (2), Rigal (4), Pous (12), Marco (1), Garcia, Gutiérrez (5) i Pérez (1).

Parcials: 5-14, 21-2 (26-16), 12-12 (38-28), 5-4 (43-32).