Tennis taula

Retorn d'Edgar Mataró a les competicions nacionals

L'esportista vilanoví torna a la concentració amb l'equip de promeses paralímpiques

Redacció Vilanova i la Geltrú 12-04-2021 8:19 Lectures 369
El vilanoví Edgar Mataró actualment palista del CETT Esparreguera. Eix

El vilanoví Edgar Mataró actualment palista del CETT Esparreguera. Eix

En el transcurs del darrer any degut a la pandèmia del COVID-19, que tant ens ha afectat en tots els àmbits, no es varen celebrar competicions oficials de tennis taula (exceptuant alguns opens) a nivell nacional. Després de gairebé un any, fa quinze dies començaven les lligues nacionals de tennis de taula. El vilanoví Edgar Mataró actualment palista del CETT Esparreguera, és jugador sub23 i adaptat, però disputa la lliga Sènior en categoria 2 Nacional a fi d’augmentar el seu nivell tècnic, independentment de la seva discapacitat. La presencia del COVID-19 també ha modificat els calendaris, jugant-se enguany dos partits d’equip (4 individuals) per jornada i jornades cada 15 dies. La primera jornada de lliga es va disputar finalment el dia 6 de març, en el grup del CETT Esparreguera a Calella, un difícil retorn per l’Edgar donat que arrossegava molèsties físiques d’una patologia en l’esquena i algunes dificultats personals que afectaven en el plànol psicològic, de fet en varis companys d’equip també es donaven diverses baixes per lesió o contactes directes en persones amb COVID i això feia que Edgar hagués de jugar aquesta primera jornada per cobrir les esmentades baixes, malgrat les seves limitacions.

Per tant podríem dir que el passat dia 20 de març a Premià de Mar iniciava pròpiament la Lliga de 2 Nacional per l’Edgar. El primer partit del CETT Esparreguera fou contra un sempre dur rival com és el C.N. Sabadell, on l’Edgar guanyava el primer partit i perdia en el segon. A continuació jugaren contra el ATT Premià que al matí havia guanyat al C.N. Sabadell, i fou aquí on l’Edgar mostrar un excel·lent visió de joc, tècnica i sobretot serenitat i confiança en el plànol psicològic que el portaren a guanyar els dos partits disputats. Així doncs, gran jornada per l’Edgar Mataró que guanyava 3 del 4 partits disputats.

Després d’aquesta jornada, l’Edgar era convocat novament per a participar en una concentració com integrant de l’equip promeses paralímpiques en una iniciativa conjunta de la Real Real Federación Española de Tenis de Mesa i el Comité Paralímpico Español.

Aquesta concentració duta a terme al CETD Sonia Etxazarreta d’Irún  del 5 al 9 d’abril, va ésser destinada a la tecnificació de les promeses paralímpiques, on complint totes les mesures sanitàries necessàries pel COVID-19, amb prova PCR inclosa amb resultat negatiu 48 hores abans del desplaçament. Diferents grups de treball, que van començar amb la renovada estructura de l'Equip Promeses Paralímpiques el mes de setembre passat. Els esportistes de tecnificació de peu i cadira, tant masculí com femení, treballen sota la supervisió de José Luis Machado, tècnic responsable d'aquest projecte paralímpic. A més, els serveis de psicologia i nutrició de la RFETM que han continuat amb el seguiment d'alguns esportistes com el cas de l’Edgar Mataró.

Sense temps per descansar, i després de fer el viatge de retorn d’Irún conduint divendres tarda, dissabte dia 10 l’Edgar jugava una nova jornada de lliga del campionat de 2 nacional. Malgrat el cansament acumulat, que es va manifestar especialment en els partits de la tarda, bon joc tècnic i excel·lent actitud de l’Edgar Mataró durant els quatre partits disputats en aquesta jornada, dels quals aconseguia tres victòries i tan sol una derrota per un ajustadíssim 3-2.

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No