L'AP Dental Vendrell signa una gran segona part que li dóna la victòria

Els vendrellencs superen 86-78 al BM Viladecans, després d’una gran remuntada

AB Vendrell - BM Viladecans. Eix

Gran partit de bàsquet el que es va veure al pavelló de Coma-ruga, dissabte passat, entre dos equips, que van lluitar per la victòria, proposant un joc ofensiu, que va entretenir a l’espectador. El triomf se’l van emportar els taronges, per 86-78, després del domini visitant en el primer temps, amb un recital de triples, els de Manel Espallargas, però, van fer-se forts en defensa durant la segona part i ajudats per un gran encert, van capgirar el resultat. Els del Vendrell, lideren el subgrup 3B, de segona catalana, amb un balanç de 3-1, el mateix que presenta el Sitges.

L’encontre va començar amb molt de ritme i amb els dos conjunts anotant amb molta facilitat; la defensa local feia aigües i el Viladecans, ho va aprofitar per començar a sumar, de tres en tres. Fins a sis triples anotats, van clavar els del Baix Llobregat, en aquest primer quart, que se l’emportaven per 21-27, davant un conjunt local, que es mantenia viu, per l’encert dels germans Solé dins la zona. El segon període va mantenir el mateix guió, domini dels visitants, tot i que, els dos primers triples dels del Vendrell, els van acostar al marcador, 32-35, a l’equador del quart; un parcial de 7-15, amb dos tirs de tres punts més, anotats pels de Viladecans, els va deixar amb avantatge, de 39-50, a l’arribar al descans, després del recital anotador dels visitants, en aquesta primera part, on van ser capaços d’anotar deu triples. A la represa, es va veure un Vendrell totalment diferent, la millora en la intensitat defensiva, va provocar, que el seu rival no trobés facilitats per anotar, els triples estaven puntejats i l’encert dels visitants va començar a disminuir, per contra, les transicions ofensives locals, i el domini de Joan Solé dins la zona, van provocar, que la dinàmica es capgirés, en aquest tercer quart. Un  període que donaria un parcial de 27-15 favorable als taronges, que deixava un ajustat 66-65, a manca dels darrers deu minuts.

Un últim quart que començava amb un triple de Yeison Colon, la defensa local seguia travant l’atac dels visitants, que només serien capaços d’anotar dos punts en els primers cinc minuts, parcial de 8-2 i 74-67 al lluminós; una petita reacció, va tornar a acostar als del Baix Llobregat, 74-72, a quatre minuts de la fi, però, novament, els penedesencs, es van saber sobreposar, forçant faltes personals, malgrat el mal dia dels locals des de la línia de personal, i aprofitant segones opcions que donava el rebot ofensiu, van anar incrementant la diferència, fins al resultat final, en una brillant segona part dels de Coma-ruga, que els va servir per certificar la victòria. El pròxim partit es disputarà el proper dia 1 de Maig, a la pista del Casal Vilafranca, en el que serà el derbi del Penedès.

Pel Vendrell van jugar: Marín (10), Joan Solé (27), Hernández (7), Harster (11), Jordi Solé (6), Blasi (2), Vacas (9), Marcos (5), Espino (2), Colon (7), Suriol i Álvarez. 10/26 tirs lliures, 6 triples anotats.

Parcials: 21-27, 18-23 (39-50), 27-15 (66-65), 20-1 (86-78).

El sènior femení segueix creixent i suma una plàcida victòria

Les taronges, en un gran partit, superen 46-73, a l’AD Torreforta.

Gran partit de les vendrellenques al pavelló de Riu Clar, on es van imposar, per un clar 46-73 al Torreforta, en un encontre, dominat totalment per les visitants, que es van mostrar molt superiors. Tot i ser una categoria nova, les d’Eric Blay, un conjunt molt jove, segueix creixent, partit a partit, i ja suma dos victòries, en els dos partits disputats en aquesta segona catalana femenina. Les del Vendrell van sortir molt concentrades, i recolzades en una gran defensa, van clavar un parcial de sortida de 2-11 als 6’; les ràpides transicions i el domini del ritme del joc, els donava un 6-20, al final del primer parcial. Una dinàmica que es va mantenir durant el segon període, les visitants, seguien amb una defensa de llibre, que no deixava pràcticament, sumar al seu adversari, 11-34, a quatre minuts per arribar al descans; l’ADT, va retallar el marcador, abans d’arribar a la mitja part, 24-39, que deixava el partit favorable de cara al segon temps.

A la represa, el partit es va acabar de trencar, després d’un 28-39, que acostava a les locals, un parcial de 6-17, a favor de les vendrellenques, anotant amb molta facilitat davant la fluixa defensa rival, va significar un 34-56, a manca de l’últim quart, que va ser de tràmit, ja que el partit estava decidit. El proper diumenge, les del Vendrell, rebran la visita del Salou, al pavelló de Coma-ruga.

Pel Vendrell van jugar: Rigal (2), Pous (11), López (7), Gutiérrez, Pérez (3), González (6), Jané (4), Marco (3), Cifuentes (8), Cabrera (12), Garcia (5) i Peregrín (12).

Parcials: 6-20, 18-19 (24-39), 10-17 (34-56), 12-17 (46-73).