Rugbi

El RC Sitges desaprofita la primera oportunitat per classificar-se

Els sitgetans perden una de les dues oportunitats que tenia per classificar-se per a semifinals de Divisió Honor Catalana en perdre en la seva visita a Torroella de Montgrí

Sènior Masculí del RC Sitges. Jaume Andreu

CR Senglars Torroella 13 - RC Sitges 0
Divisió Honor Catalana Sènior Masculí

Tot i mantenir unes bones estructures de joc durant tot el matx, va sumar un cúmul d'errors que el varen condemnar amb la derrota.

Falta d'intensitat. Els locals varen sortir des de el primer minut endollats, disposats a lluitar cada pilota i guanyar cada metre, en canvi els sitgetans semblava esperaven que per guanyar sols amb bon joc hi havia, quan a Torroella si vols guanyar també cal saber patir. Així va arribar ben aviat la primera marca dels torroellencs i finalment única del partit, 7 a 0.

Ineficiència ofensiva. Es va reaccionar i es va arribar en vàries ocasions a prop de marca contrària, de fet el Sitges controlava el matx a la segona meitat dels primers 40 minuts, però ja fos per errors en la recepció de la pilota o per no saber trobar alternatives que trenquessin la defensa dels empordanesos, no es va aconseguir anotar ni un sol punt.

Falta lideratge. Cap jugador va assumir el rol d'intentar buscar dinàmiques que permetessin capgirar el marcador, No hi ha dubte que ho donaren tot sobre el camp de joc, però a vegades cal trobar camins que no són els més fàcils o els que més coneixem, però que en un partit i sobretot en cas de classificar-se per semifinals, és molt probable que sigui necessari recorre per aconseguir eixir Campió.

El resultat final del partit 13 a 0, després que els Senglars (que és com s'anomena el club a Torroella) transformés 2 cops de càstig al segon període. Un marcador que reflecteix sobretot l'efectivitat d'uns i l'ineficiència d'altres.

Però com dèiem, gràcies al gran inici de campionat dels sitgetans, segueixen depenent d'ells mateixos per accedir a semifinals i per això han d'aconseguir la victòria amb bonus (3 marques més que el contrari) a la darrera jornada d'aquesta fase prèvia, on els sitgetans rebran la visita del segon equip del BUC aquest diumenge a les 12:00hs al nou camp de Santa Bàrbara.

Esperem que la derrota a Torroella hagi estat sols un accident que serveixi de lliçó per a immediats reptes, aconseguint la qualificació per a semifinals.

Classificació

RC Sitges 10 - Cocodrils RSV 5
Campionat de Catalunya Sènior Femení 9e a 12e lloc

Partit molt igualat el jugat el passat dissabte a Sitges en la primera cita entre Sitges i Cocodrils en aquesta eliminatòria a dos partits, que serveix per definir les places des de la novena a la dotzena del campionat de Catalunya Femení.

El matx va estar dominat per les defenses, on cap equip aconseguia imposar-se a l'altre, tot i que el joc es desenvolupava majoritàriament a camp visitant. No va ser fins a les acaballes del primer període que les del Garraf no inauguraven el marcador amb el seu primer assaig, 5 a 0.

A l'inici de la segona part les sitgetanes varen posar una marxa més i ben aviat anotaven una segona marca, 10 a 0, que semblava obria les portes cap a una victòria clara. Però no va ser així, la defensa visitant tornava a controlar l'atac local i tot i que sense perill les de Viladecans s'anaven traient de sobre el domini sitgetà, fins que als minuts finals aprofitaren la seva oportunitat per anotar una marca que definia el marcador, amb el definitiu 10 a 5.

Aquest dissabte a les 19:30hs al camp de la Torre Roja (Viladecans) es jugarà el partit de tornada amb una mínima renda de 5 punts de marge per les noies del Sitges, que obliga a sortir des de el primer minut concentrades i lluitar per una victòria clara sinó es vol arribar a un final d'infart.

El guanyador d'aquesta eliminatòria jugaria amb tota probabilitat amb INEF Barcelona per la 9a plaça del campionat català, ja que les universitàries guanyaren al Granollers en el primer partit per 57 a 5, convertint el partit de tonada en un tràmit, tot el contrari del partit de les nostres fèmines on l'emoció per veure qui es qualifica està garantida.