Segona Catalana

L'AP Dental Vendrell s'emporta el derbi davant el Serra Casal Vilafranca

Les taronges molt superiors, dominen 76-32 davant el conjunt de l’Àguiles. Eix

Els taronges, millors en els moments decisius, s’acaben imposant 69-75, als vilafranquins.

Victòria dels vendrellencs, en el derbi penedesenc de la categoria, a la pista del Casal Vilafranca, pel resultat, de 69-75, en un matx, que va estar molt igualat, i que es va decidir en els darrers dos minuts, on els visitants, van estar millor. La bona defensa dels taronges i el joc coral, es va imposar, a l’encert, en els triples, 12 d’anotats, dels vilafranquins. Després, d’aquest resultat, els del Baix Penedès, es mantenen al capdavant de la classificació, d’aquest subgrup, de segona catalana, amb un balanç de 4-1, empatats amb el Sitges.

El partit va començar amb domini dels vendrellencs, 0-6, però, a partir d’aquí, va començar el recital, del jugador local, Xavier Luíz, que anotaria quatre triples de manera consecutiva, set en tot el partit, que donaven rèplica, al domini dins la zona dels vendrellencs, que manaven, 14-17, al final del primer quart. En el segon període, va continuar el festival de triples del Casal, tres de consecutius, els donaven un parcial de 12-2, que capgirava el resultat, 26-24; aquest fet, va esperonar als de Vilafranca del Penedès, que van acabar aquest quart, molt més endollats, davant un Vendrell, més erràtic, que veia, com el seu rival el superava, per 37-29, a l’arribar al descans.

A la represa, els taronges, van sortir molt més intensos al darrere, dos punts dels locals en quatre minuts,  i amb dos triples anotats, de Pol Blasi i Pau Hernández, van clavar un parcial de 2-14, que els tornava, 39-43, la iniciativa; a partir d’aquí, les defenses es van fer protagonistes, però, els visitants, van treure redit a les ràpides transicions, que els deixaven amb avantatge, 49-54, a manca del quart definitiu. Un darrer període, on els vendrellencs, estaven disposats a trencar el marcador, 49-58, encara que els de l’Alt Penedès, van replicar, amb dos triples, de Xavier Luíz i Daniel Ayora, que tornava, 57-58, la igualtat; el domini dins la zona dels visitants era evident i amb Yeison Colon i Jordi Solé, anotant, van estirar el resultat fins el 59-64 a tres minuts de la fi. Els casalistes, però, no es rendien, i després de dos bones defenses, van ser capaços d’empatar 66-66, a poc més de dos minuts del final, semblava, que tot es decidiria en un cara o creu, però, en els moments més decisius, van aparèixer, Pol Blasi i Joan Solé, amb cistelles clau, dins la zona, que decantaven el partit a favor dels del Vendrell, que amb un 0-7, de parcial, deixaven un 66-73, ja en l’últim minut, que els locals no van poder superar.

Bon partit de bàsquet, entre dos conjunts, amb jugadors joves que no van especular i van deixar bon gust de boca als aficionats. Dissabte, aquesta vegada a Coma-ruga, es tornaran a enfrontar.

Pel Vendrell van jugar: Joan Solé (24), Hernández (5), Harster, Espino (2), Colon (11), Blasi (11), Marín (4), Vacas (4), Ruíz, Marcos (2) i Jordi Solé (12). 15/27 tirs lliures, 4 triples anotats.

Parcials: 14-17, 23-12 (37-29), 12-25 (49-54) 20-21 (69-75).

El sènior femení suma una nova victòria que el manté invicte

Les taronges molt superiors, dominen 76-32 davant el conjunt de l’Àguiles.

Nova victòria del conjunt vendrellenc, que encara no coneix la derrota, després de quatre partits disputats. Aquest dissabte, visitava Coma-ruga, el conjunt de l’Àguiles, un equip consolidat a la segona catalana femenina i que presentava jugadores amb experiència, que podien posar en dificultat a les d’Eric Blay. A l’hora de la veritat, però, res va ser així i les taronges, es van imposar per un contundent, 76-32, després d’un recital, en tots els aspectes del joc. Les del Vendrell, dominen el seu subgrup, amb un balanç de 4-0, empatades amb la Salle Tarragona.

El partit va començar igualat, 4-6 als cinc minuts de joc, però, a partir d’aquí, només va existir un equip, damunt el parquet de Coma-ruga; la intensitat defensiva de les locals, que va ofegar l’atac de les de Santa Coloma de Queralt, l’encert en els triples, dos d’Andrea Cabrera i un de Júlia Pous, i les ràpides transicions, van desmuntar a les visitants, que van encaixar un parcial de 18-3, que deixava un 22-9, al final del primer quart.

La mateixa tònica va continuar en el segon període, gran defensa local i superioritat en l’aspecte ofensiu, que les visitants no podien frenar, la rotació de jugadores taronges, no va frenar la producció, que amb tres triples més, de Garcia, Cabrera i Peregrín, van certificar un segon quart de gran nivell, que donava un parcial de 19-5, que deixava, un 41-14, i el partit sentenciat, a l’arribar al descans. La segona part va ser de tràmit, manifestant-se, la gran diferència entre els dos equips, amb un Vendrell, que no va baixar la intensitat fins a la fi de l’encontre.

El proper dissabte, els dos equips es tornaran a veure les cares, però, aquesta vegada, a la Conca de Barberà.

Pel Vendrell van jugar: Jané (12), Cifuentes, Cabrera (9), Garcia (13), Gutiérrez, Rigal (11), Pous (6), Marco, López (5), Peregrín (7) i Pérez (13). 5/9 tirs lliures, 9/34 triples.

Parcials: 22-9, 19-5 (41-14), 18-7 (59-21), 17-11 (76-32).

Per la seva banda, el sènior B masculí, perdia, per 66-72, davant l’AD Torreforta B, en el subgrup 12C, de la tercera catalana. Un partit, que els locals, van dominar durant la primera part, 36-27, al descans, però, que un mal tercer quart, 7-19 de parcial, va igualar, 43-46, l’enfrontament. En l’últim període, els visitants, van agafar la iniciativa i van poder endur-se el triomf, cap a Tarragona. Diumenge, al pavelló de Riu Clar, els dos equips es tornaran a enfrontar.