Segona Catalana

L’AP Dental Vendrell es torna a imposar al Serra Casal en el derbi

AB El Vendrell - Casal Vilafranca. Eix

Els vendrellencs, en un partit molt igualat, superen 71-68, al conjunt vilafranquí.

Els del Vendrell, es van emportar el segon derbi penedesenc, de la temporada, al superar, aquest passat dissabte, per 71-68, al Serra Casal Vilafranca, al pavelló de Coma-ruga, en un partit molt igualat, que finalment es va decidir per petits detalls , a favor dels locals. Malgrat que els taronges, van portar la iniciativa en el marcador durant molt minuts, els de l’Alt Penedès, sempre van estar en disposició de capgirar el resultat. Després de sis partits jugats, els vendrellencs, lideren la taula, juntament amb el Sitges ,amb un balanç de 5-1, mentre que els de Vilafranca, presenten un 2-4 de balanç. El primer quart es va jugar a un gran  ritme, el domini de Joan Marín i Joan Solé, dins la zona, donava la iniciativa als locals, però, els triples dels visitants, tres en aquets primers minuts, deixaven un 19-15, al final del primer parcial.

En el segon període, el joc es va travar, la defensa casalista, s’imposava a l’atac dels locals, que van cometre moltes errades, pèrdues de pilota i precipitació, en un segon quart, de domini visitant, que capgirava el lluminós, a l’arribar al descans, 29-30, després d’un parcial de 10-15, en aquest període. A la represa, els del Baix Penedès, van sortir molt més intensos, l’activitat defensiva i el domini del rebot, van provocar ràpides transicions, sumat a un triple de Carlos Harster, que marcava un parcial inicial, d’11-4, que situava el 40-34; els de Vilafranca del Penedès, però, es van refer, dos bones defenses i un triple de Pau Borjas, que tornava a Coma-ruga, van empatar, 44-44, de nou el matx, per donar pas al 50-47, del final, d’aquest tercer quart, que ho deixava tot obert, de cara als darrers deu minuts.

Un últim quart que va ser frenètic, els germans Solé, posaven el 54-50, però, Borjas, tornava a igualar el resultat, 54-54; a partir d’aquí, l’encert dels locals, dos triples anotats, per Iago Vacas i Joan Marín, sumat als bons minuts de Joan Solé a la pintura, donaven 66-56, la màxima renda als taronges, a manca de poc més de dos minuts pel final. El Casal, però, no va abaixar els braços i dos triples d’Oriol Florentín i Eloi Miralles, van ajustar 68-63, el marcador, ja dins el darrer minut. Un nou triple de Florentín, a vuit segons de la fi, 70-68, donava opcions als visitants, però, els del Vendrell, van acabar de sentenciar amb un darrer tir lliure.

Bon derbi el que es va poder veure al pavelló de Coma-ruga, entre dos equips en construcció, de cara a la propera temporada, que van oferir un bon espectacle basquetbolístic, només, enfosquit per la lesió del visitant, Carlos Canterla, que esperem es recuperi, el més aviat possible. El proper partit serà a la pista del Sitges.

Pel Vendrell van jugar: Marín (14), Joan Solé (18), Hernández (2), Colon (8), Jordi Solé (5), Blasi (4), Vacas (15), Ruíz, Marcos (2), Harster (3), Espino i Álvarez. 10/22 tirs lliures, 3 triples anotats.

Parcials: 19-15, 10-15 (29-30), 21-17 (50-47), 21-21 (71-68).

El sènior femení no s’adapta a la pista de l’Àguiles i acaba cedint

Derrota del sènior femení a Santa Coloma de Queralt, a la pista del conjunt de l’Àguiles, un rival que les taronges, havien superat amb molta solvència, feia una setmana, però, les característiques del pavelló de les locals, va ser un entrebanc, per les d’Eric Blay, que no es van adaptar i van acabar perdent. Després de cinc partits, les del Vendrell, presenten un balanç de 4-1, situades a la part alta del subgrup 1A, de la segona catalana femenina. L’encontre va començar amb domini visitant, amb una Laura Jané, que dominava la pintura, fet que va donar la iniciativa, al seu equip, que dominava 7-11, a la fi del primer quart.

El segon període, va ser totalment negatiu per les vendrellenques, que no van trobar la manera d’anotar cap cistella en tot el quart, pèrdues i precipitació, van ser una constant, en unes visitants, que no podien superar la defensa de les locals, al descans, el lluminós, marcava un 15-11, després d’un 8-0 de les de la Conca de Barberà. A la represa, l’Àguiles, va estirar el marcador fins el 21-13, però, les taronges, van tornar a veure cistella després de molts minuts, tres triples, un de Julia Pous i dos d’Andrea Cabrera, van capgirar la situació, 22-28, parcial d’1-15, encara que les de Santa Coloma de Queralt, empataven 28-28, a manca del període definitiu.

Un últim quart, molt igualat i renyit, que a manca de quatre minuts, assenyalava un 33-32; les locals, amb un 7-1 de parcial, semblava que trencaven el partit, 40-33, a menys de dos minuts pel final. Un nou triple de Pous i els tirs lliures anotats, van enganxar de nou a les del Vendrell, que situaven el 41-40, a pocs segons de la botzina final, encara, que l’Àguiles, va acabar de sentenciar des del tir lliure. El proper partit serà a la pista de la Salle Tarragona.

Pel Vendrell van jugar: Pous (11), Jané (6), Cifuentes (4), Garcia (2), Peregrin (4), González, Rigal (4), Marco (2), Cabrera (6), López, Gutiérrez i Pérez (1). 7/16 tirs lliures, 5 triples anotats.

Parcials: 7-11, 8-0 (15-11), 13-17 (28-28), 17-12 (45-40).

El sènior B, perdia per un clar, 82-52 a la pista de l’AD Torreforta B, en un partit molt fluix dels taronges, que van anar a remolc del seu rival durant tot el partit. Al descans, el marcador era de 39-16 pels locals; tot i que els vendrellencs van guanyar el tercer període, finalment, l’ADT, va acabar guanyant de manera còmode. El proper partit serà davant la Salle Reus.