Handbol Lliga Catalana

El Sènior Femení continua líder de la fase de permanència

Malgrat perdre un punt a Ascó les ribetanes van saber jugar en defensa aturant les jugadores tarragonines

Ribes Senior Femení - Ascó. Joaquin Custodio

El dissabte passat els espectadors al pavelló d'Ascó i aquells qui van seguir en directe l'esdeveniment pel canal de Youtube del Handbol Ribes van viure un partit emocionant. Tots dos equips van sortir a la pista proposant un handbol basat en la velocitat i el joc directe. La defensa ribetana aconseguia una vegada i una altra robar pilotes, però en atac es fallaven moltes ocasions. Fins a 6 vegades es van presentar jugadores del Ribes soles davant la portera rival sense poder fer gol. El marcador va anar alternant durant tota la primera part i al descans el resultat era de 15 - 13.

Sobre el minut 40 semblava que les jugadores de Lautaro Alarcón i Pere Solé podien decantar el partit a poc a poc al seu favor (18 - 21), però aviat van reaccionar les locals i en el minut 52 es van posar pel davant al marcador amb un preocupant 28 - 24. Les ribetanes van tornar a prendre el comandament de l'enfrontament i van arribar als darrers instants del partit (min 60) amb un 31-32. A l'últim atac de les jugadores d'Ascó li va seguir una bona parada de la portera ribetana Francesca Aguilar, però el rebot va anar a parar a la pivot rival que va marcar a 3 segons del final amb una vaselina l'empat final de 32 - 32. La màxima golejadora per part de l'Ascó va ser la Carla Martínez amb 11 gols i per part del Ribes, l'Anna Hernández amb 8 gols.

El diumenge al nou pavelló de Ribes es va celebrar el segon partit. Semblava que el patró del primer partit s'anés a repetir. Una vegada i una altra les ribetanes veien com els seus tirs eren parats per la portera de l'Ascó, rebotaven al pal o anaven directament fora. Les locals no es van posar nervioses i a poc a poc van anar ajustant la seva punteria per anar guanyant al descans per 14 - 12. Aquest curt avantatge es va mantenir durant gran part de la segona part i no va ser fins als últims 5 minuts, quan les rivals semblaven acusar més el cansament per l'esforç del dia anterior, que el Ribes va aconseguir anar-se'n definitivament en el marcador fins al resultat final de 31 - 25. Per part de les visitants, la Carla Martínez va repetir com a màxima golejadora amb 8 gols i per part de les locals “la pichichi” va ser la Cristina Hernández amb 9 gols.