L'AP Dental Vendrell perd el liderat davant el Sitges

Els taronges, després d’una bona primera part, cedeixen 71-78, davant un equip sitgetà més encertat

AB Vendrell - CB Sitges. Eix

Duel pel liderat, del subgrup 3B, de la segona catalana, el que es va poder veure, dissabte per la tarda, al pavelló municipal del Vendrell, entre l’equip local i el Bàsquet Sitges. Els dos conjunts arribaven empatats, en la primera posició, amb un balanç de 5-1, fet que deixaria líder, al guanyador del partit. Després d’una primera part dominada pels vendrellencs, un tercer quart, favorable als del Garraf, va decantar el resultat, 71-78, a favor dels visitants, que se situen líders en solitari, en un gran partit de bàsquet, entre dos equips molt joves.

L’encontre va començar amb els dos equips molt encertats, després d’un 0-5 inicial, els taronges van clavar un parcial de 12-2, que els donava 12-7, el domini, als 5’ de joc; un triple del visitant Bustos, tornava a igualar el lluminós 12-12, però, els locals van contestar, amb dos triples, de Carlos Harster i Iago Vacas, que els donava, 26-21, la iniciativa, a l’acabar, un primer quart molt ofensiu. L’inici del segon període, va ser profitós pels del Vendrell, els punts de Joan Solé i Vacas, van permetre un parcial de 8-0, que disparava fins un 34-21, el resultat, que permetia als de Manel Espallargas, portar la iniciativa, fins el 38-25; moment, que els de Sitges, amb un triple d’Oriol Camprubí i dos bones accions d’Ignacio Velasco, marcaven un parcial de 0-9, que retallava el marcador fins el 38-34, que donava pas al 43-39, del descans.

A la represa, va continuar el domini dels del Baix Penedès, els punts dins la zona, deixaven un 50-42, a sis minuts de tancar aquest tercer quart; però, a partir d’aquí, la intensitat defensiva dels visitants, va canviar el guió del partit per complet, els vendrellencs, es van perdre davant la defensa rival, cometen errades, en canvi els sitgetants, ho van aprofitar per anotar fàcilment, en ràpides transicions i portant el ritme del joc, fet que els va donar, un parcial de 4-23, que els deixava, amb un favorable, 56-65, a l’espera de disputar-se el darrer quart.

En l’últim període el joc es va travar, costava anotar amb fluïdesa, fet que aprofitava els Sitges, per dominar amb comoditat 61-74 a sis minuts del final; set punts consecutius de Vacas, permetien als taronges, retallar distàncies, després d’un 8-0 de parcial, 69-74, a poc menys de dos minuts de la fi. De totes maneres, els visitants, no van permetre que la reacció dels locals anés més enllà i amb quatre tirs lliures anotats, sentenciaven el marcador final.

El proper dissabte, els dos equips es tornaran a enfrontar, però, aquesta vegada, serà al pavelló de Pins Vens.

Pel Vendrell van jugar: Joan Solé (19), Hernández (5), Harster (6), Colon (9), Jordi Solé (6), Blasi (2), Marín (3), Vacas (17), Marcos, Espino (4) i Suriol. 16/25 tirs lliures, 5 triples anotats.

Parcials: 26-21, 17-18 (43-39), 13-26 (56-65), 15-13 (71-78).

Gran victòria del sènior femení a la pista de l'invicte Salle Tarragona

El sènior femení, està certificant cada jornada que juga, el perquè, es va decidir sortir a segona catalana femenina, aquesta temporada. En un duel d’alçada, les vendrellenques, van ser capaces de guanyar a domicili, al fins ara invicte, conjunt de la Salle Tarragona, en un partit molt seriós, que es van emportar per un resultat de 48-54, després de portar la iniciativa durant, pràcticament tot el matx. Les d’Eric Blay, dominen amb un balanç de 5-1, el subgrup 1A. El partit va començar amb moltes errades, però, les visitants, van agafar el domini, gràcies a la superioritat en el joc interior, malgrat els dos triples, anotats per les de Tarragona, amb un 10-15 es tancava el primer quart. Un triple de Júlia Pous, a l’inici del segon període, estirava el marcador, fins el 12-21; la defensa de les taronges, era molt efectiva, davant l’atac de la Salle, que tenia molts problemes per anotar, així doncs, un triple de Natalia Cifuentes, tancava aquest segon quart, que deixava un 19-27, al lluminós, a l’arribar al descans.

La represa va ser un festival anotador dels dos equips, quatre triples van anotar les del Vendrell, en aquest tercer quart, que podrien haver sentenciat el partit, encara que la local, Irene Domenech, va agafar la responsabilitat del seu equip, per deixar-lo amb vida, després d’un 16-16, en aquest tercer període, que suposava un 35-43, a l’espera dels últims deu minuts. Un últim quart, on es va anotar poc, parcial de 4-6, en els primers sis minuts, fruit de les errades i la precipitació d’ambdós conjunts, 39-49; però, en el bàsquet tot pot passar, i les locals, van clavar tres triples de manera consecutiva, que ajustaven, 48-51, el marcador, ja en el darrer minut. Les darreres defenses visitants i l’encert en els tirs lliures finals, van certificar, una important victòria de les del Vendrell.

Dissabte, els dos equips es tornaran a veure les cares, al pavelló de Coma-ruga.

Pel Vendrell van jugar: Jané (2), Marco (2), Cifuentes (10), Garcia (4), Peregrín (10), González, Rigal (4), Pérez (2), Pous (14), Cabrera (1), López (3) i Gutiérrez (2). 11/19 tirs lliures, 7 triples anotats.

Parcials: 10-15, 9-12 (19-27), 16-16 (35-43), 13-11 (48-54).

Per la seva banda, el sènior B masculí, no va tenir el seu dia, i va caure de manera contundent, per 21-82, davant la Salle Reus. Un conjunt més experimentat i amb jugadors de molta qualitat.