Rugbi

Amb aquesta derrota els sitgetans queden enquadrats per a jugar la Copa Or "B"

L'equip Sènior Masculí del Rugby Club Sitges afrontava un repte majúscul amb la seva participació en la Copa Catalana Or, on participen els millors equips catalans, inclosos els que ho fan a Divisió Honor i Divisió Honor B espanyola

RC Sitges - CR Sant Cugat. Jaume Andreu

RC Sitges 14 - CR Sant Cugat 24
Copa Catalana Or
Sènior Masculí

L'eliminatòria de quarts de final emparellava als sitgetans amb el CR Sant Cugat, un equip que ha finalitzat quart a la categoria de plata del rugbi espanyol i per tan clar favorit en aquest partit.

El Sitges va sortir a jugar sense complexos, disposat a lluitar el matx. Tot i el bon joc sitgetà, sense errades en atac i en defensa, una gran velocitat a la línia de tres quarts i sobretot el major físic dels visitants els permetia portar la iniciativa, que no va trigar en reflectir-se en el marcador amb la primera marca transformada al cap de 10 minuts de joc, 0 a 7. La moral del Sitges no va decaure i seguir lluitant cada pilota, impedint que els del Vallès, tot i la seva superioritat, augmentessin el seu avantatge. Així no fou fins al minut 25, que el Sancu anotava el segon assaig (ara no transformat), establint un 0 a 12, amb el que es va arribar al descans.

A l'inici de la represa el Sant Cugat va prémer l'accelerador per anotar la seva tercera marca, posteriorment transformada, que sentenciava l'eliminatòria. El Sitges no havia baixat en cap moment els braços, ans el contrari, i després d'aquesta marca el control del joc va passar a ser dels del Garraf, amb ocasions de marca per les de verd que tingueren el seu premi amb una jugada oberta a la línia, finalitzada amb marca i la seva transformació que inauguraven el comptador de l'equip local, 7 a 21.

El joc fou igualat des d'aleshores fins al final en els 30 minuts que restaven de partit, fent gaudir a la poblada grada de Santa Bàrbara d'un rugby vistós. al qual ens tenen acostumats ambdues esquadres. La darrera marca del Sant Cugat al cap de 20 minuts d'aquest segon període (24 a 7), va tenir la seva resposta per part del Sitges quan sols restaven 10 minuts (24 a 14), essent el resultat final d'un partit on cada equip va sortir satisfet. El Sant Cugat que es va mostrar clarament superior i sobretot amb una bona primera meitat que va decidir el partit i un Sitges orgullós, amb poques errades i que va demostrar en moltes fases del partit que pot competir al nivell de Divisió Honor B Espanyola.

Amb aquesta derrota els Sitgetans queden enquadrats per a jugar la Copa Or "B", i jugarà el dissabte vinent a les 16:15hs a Santa Bàrbara (Sitges) amb el BUC barceloní, equip també de Divisió Honor B que va perdre el seu partit de quarts de final amb el FC Barcelona per un ajustat 22 a 26.

Val a destacar que aquest cap de setmana torna a la competició el femení, que aquest cap de setmana visitarà el camp del combinat Garrotxa/Banyoles. Una victòria sitgetana les classificaria per a la final de la Copa Catalana Bronze on es trobarien molt probablement al segon equip del BUC.