L’AP Dental Vendrell es desinfla en el darrer quart i acaba cedint davant el Sitges

El sènior femení consolida el liderat, amb la victòria davant la Salle Tarragona

AB Vendrell sènior femení - La Salle Tarragona. Eix

Segona derrota consecutiva del conjunt vendrellenc, davant el bàsquet Sitges – La Guixeta, en un derbi del gran Penedès, calcat al de la setmana passada jugat al pavelló municipal del Vendrell. Aquesta vegada a Pins Vens, els taronges van portar la iniciativa durant bona part del matx, però, van acabar cedint per 72-67, després d’un últim quart, on els locals es van mostrar més encertats. Després d’aquesta jornada, els de Manel Espallargas, se situen segons al subgrup 3B, de la segona catalana, amb un balanç de 5-3, els sitgetans per la seva banda, es mantenen al liderat, amb un 7-1 de balanç.

L’encontre començava molt igualat i amb molt de ritme, amb els dos equips intentant portar la iniciativa, dos triples anotats per cada conjunt, en aquets primers minuts, deixaven un 18-17, a la fi del primer quart. En el segon període, les defenses es van activar i el joc es va travar, costava anotar i en aquest context, va ser el visitant Pau Hernández, qui amb dos triples anotats, va donar la iniciativa als seus, 27-30; que ho aprofitaven, per manar 30-32, al descans. A la represa, els punts de Jordi Solé dins la zona, van donar embranzida als del Baix Penedès, que dominaven 35-42, a l’equador d’aquest tercer quart; la resposta per part local, va venir de la mà d’Omar Thiam, que acostava als del Garraf, però, un triple de Joan Marín, donava avantatge 45-50, als visitants, a l’espera del darrer període.

Uns últims deu minuts de clar color local, els de Sitges van sortir molt més intensos, en aquest període, pressionant en defensa i produint amb facilitat, davant un Vendrell que es va veure superat, quatre triples anotats pels sitgetans en els primers cinc minuts, van suposar un parcial de 18-2, que capgirava el resultat, 63-52, amb un Oriol Camprubí, guiant als de Pins Vens; els taronges, però, es van sobreposar, millorant la defensa, amb els punts de Yeison Colon i un triple de Marín, es van arribar a posar, 69-67 a manca d’un minut pel final. En els últims segons, els tirs lliures anotats i dos atacs errats pels visitants, van donar el triomf als de casa. El proper partit dels vendrellencs, serà el dia 13 de Juny, quan rebran a Coma-ruga, la visita del Bàsquet Pratenc.

Pel Vendrell van jugar: Marín (19), Ruíz (3), Álvarez (4), Colon (12), Jordi Solé (13), Blasi (2), Vacas, Marcos, Hernández (12) i Espino (2). 12/23 tirs lliures, 7 triples anotats.

Parcials: 18-17, 12-15 (30-32), 15-18 (45-50), 27-17 (72-67).

Per la seva banda, el sènior femení, certificava el liderat, d’aquest subgrup 1A de segona catalana femenina, al superar, en un duel directe per la primera posició, a la Salle Tarragona, per un ajustat, 57-56, en un partit que no es va decidir, fins al darrer segon. Després d’aquest resultat, les taronges dominen la taula, amb un 6-1, de balanç, a l’espera de visitar la pista del Salou, en el partit pendent que els resta. Un partit que va estar molt igualat, encara que les locals, van començar dominant, la defensa pressionant i els punts dins la zona de Paula Garcia, donaven un 15-8 a les d’Eric Blay, a la fi del primer quart. Un triple inicial de les visitants, va provocar un parcial de 0-9, en els primers minuts del segon període, que voltejava el lluminós, 15-17, la direcció de Paula Peregrín i la superioritat dintre la zona de Paula Rigal, tornava la iniciativa a les del Vendrell, 22-17, que van saber mantenir l’avantatge, 29-27, a l’arribar al descans, malgrat, els dos triples anotats per la tarragonina Laura López.

A la represa, les taronges es van encallar en atac, la defensa de la Salle, provocava errades, que eren aprofitades per les del Tarragonès per anotar amb facilitat, dos triples de Júlia Pous, van donar una mica d’aire a les del Baix Penedès, que marxaven, 37-40, per darrere en el marcador, a manca del quart definitiu. Un últim període, jugat de frec a frec, amb els dos equips lluitant pel triomf. Cada cistella local, era replicada per un triple visitant, amb un 47-50, es va entrar en els darrers cinc minuts; un triple d’Aida Marco i dos cistelles de Rigal, suposaven un parcial de 8-0, que deixava un 55-50, a poc menys de dos minuts. Les de Tarragona, replicaven anotant dos triples més, que capgiraven la situació, 55-56, ja en el darrer minut. Dos tirs lliures anotats i la gran defensa de les del Vendrell, en els dos últims atacs del seu rival, els donaven una victòria molt treballada, davant un gran rival.

El següent partit, es jugarà a la pista del Salou, el proper diumenge.

Pel Vendrell van jugar: Jané, Marco (5), Cifuentes (11), Garcia (10), Peregrín (4), González, Rigal (14), Pous (10), Cabrera (3) i Gutiérrez. 11/30 tirs lliures, 4 trples anotats.

Parcials: 15-8, 14-19 (29-27), 8-13 (37-40), 20-16 (57-56).

El sènior B masculí, perdia per 87-54, a la pista de la Salle Reus, en un partit dominat pels locals, que no van donar opcions al jove equip vendrellenc.