L’AB Vendrell femení supera al Salou i es proclama campió de grup

En l’any del debut a segona catalana femenina, les taronges, superen les expectatives

Plantilla del sènior femení del AB Vendrell. Eix

El sènior femení, de l’AB Vendrell, es va proclamar campió del subgrup 1A, de segona catalana femenina, al guanyar, aquest diumenge, per 44-49 a la pista del Salou, en l’últim partit del curs. Va ser una victòria treballada, que certifica, el domini de les vendrellenques, en el seu grup, més reduït per la pandèmia del Covid, on es proclamen campiones, amb un balanç de 7-1, l’any del debut a segona catalana femenina. Un resultat que omple d’optimisme l’equip taronja, què té posades moltes il·lusions, en la propera temporada. Falten encara dos partits per acabar la lliga, però, les d’Eric Blay, descansen i per tant, per elles el curs ja s’ha acabat.

El primer quart va estar travat, amb les defenses superant els atacs, als cinc minuts, el resultat era un pobre 2-5, que les locals, van remuntar, per tancar per davant, 10-9, el primer període. A l’inici del segon quart, dos triples del Salou, estiraven 16-9, el resultat, però, set punts consecutius de Paula Garcia, amb triple inclòs, i un altre cistella de tres punts de Júlia Pous, voltejaven el lluminós, 16-19; a partir d’aquí, la defensa visitant, i la producció d’Aida Marco i Paula Peregrín, van deixar un 23-27, a l’arribar al descans.

A la represa, les del Baix Penedès, van sortir disposades a trencar el partit, la intensitat defensiva, truncava l’atac de les locals, que tenien molts problemes per anotar, en canvi, dos triple de Peregrín i un altre de Cifuentes, posaven en franquícia a les taronges, que s’apuntaven aquest tercer quart, per 8-13, que suposava el, 31-40 , a manca del període definitiu.

Un últim quart molt disputat, on les vendrellenques, es van posar en bonus molt aviat, el que va permetre, que el Salou, disposés de tirs lliures. Tot i això, les visitants tenien el partit controlat, i encara més, després d’un nou triple de Pous, que situava el 36-48, a poc més de tres minuts de la fi. Les del Tarragonès, però, no es van donar per vençudes i recuperant un parell de pilotes, que els van donar llançaments de personal i un triple anotat per Capdevila, situaven un parcial de 8-0, que les acostaven al 44-48, a manca d’un minut. Un  darrer minut, on la defensa, visitant es va imposar i on un tir lliure, de les taronges, va acabar de decidir el resultat final.

Pel Vendrell van jugar: González, Pous (13), Jané, Cabrera (5), Gutiérrez, Rigal (2), Marco (4), Cifuentes (6), López (2), Garcia (7), Peregrín (10) i Pérez. 10/19 tirs lliures, 7/27 triples.

Parcials: 10-9, 13-18 (23-27), 8-13 (31-40), 13-9 (44-49).