Handbol

Cara i creu per al Sènior Femení

El Sènior Masculí cau en semifinals de la Copa per la mínima

Cara i creu per al Sènior Femení del Handol Ribes. Eix

En la penúltima doble jornada (fase de permanència) el Sènior Femení s'enfrontava al Vilamajor, un dels rivals més forts i experimentats.

En el partit del dissabte a Sant Antoni de Vilamajor gairebé res els va sortir bé a les ribetanes. Van entrar en el partit amb poca intensitat i al minut 3 ja perdien 4 - 1. Aquesta diferència inicial es va anar mantenint i cap al final de la primera part es va ampliar a 5 gols (16 – 11 al descans). La dinàmica de la segona part va ser similar i les ribetanes no van aconseguir acostar-se a menys de 3 gols de les rivals. Cap al final del partit, davant la impotència de no poder remuntar, les jugadores de Lautaro Alarcón i Pere Solé van començar a jugar sense portera en les fases d'atac (7 jugadores de camp) però aquesta tàctica tampoc va ajudar a evitar que al final es perdés per 38 - 33. Les claus principals de la derrota van ser la poca intensitat en defensa, un mal dia de les porteres, molts tirs a porta fallats i el cansament.

El diumenge en el Pavelló Municipal de Ribes amb el màxim de públic permès es va veure un partit molt diferent. Les jugadores locals van sortir a la pista molt concentrades i als 10 minuts ja manaven 7 - 3 en el marcador. El canvi en relació amb el partit del dia anterior era evident. Les ajudes en defensa funcionaven millor, les porteres paraven molts tirs, i a l'atac el percentatge d'encerts era més que acceptable. Les jugadores del Vilamajor es van recuperar a poc a poc i van anar remuntant amb paciència sota el comandament de la seva millor jugadora, Laura Delgado, per a situar el resultat en 15 – 15 al descans. En la segona part cap dels dos equips va aconseguir una diferència de més de 2 gols i es va arribar al minut 55 amb empat 31- 31. Els últims minuts van ser d'infart. Només va haver-hi un gol més: un bon tir de 9 metres de l'Anna Hernández que va donar la victòria a les ribetanes per 32 – 31 (minut 56). Un joc lent de les locals va permetre que anessin passant els segons. Un últim atac amb amenaça de passiu per part dels arbitres va ser bloquejat per la defensa rival.

En quedar ja només pocs segons per al final del partit les de Vilamajor van intentar llançar un ràpid contraatac però la pilota va ser interceptada per la portera ribetana Francesca Aguilar. En tots dos partits la màxima golejadora ribetana va ser la Virgínia Jodar amb 12 i 15 gols.

Queda per disputar una última doble jornada contra la Roca B, amb la motivació de poder quedar primeres del grup de permanència.

D'altra banda el Sènior Masculí va ser eliminat en semifinals de la Copa Federació de Segona Catalana en un partit molt igualat contra el St Vicenç B (25 – 24). El proper cap de setmana competirà per la tercera plaça contra l'Esportiu Castelldefels (partit únic a Ribes).

A destacar també la victòria del Juvenil Masculí a Banyoles en quarts de final del Top 8 de Segona Catalana (30 – 32). El cap de setmana que ve tocarà anar a jugar la semifinal a St Cugat.

Altres resultats:

Infantil Femení Negre – St Esteve Palautordera 33 - 32    (Lliga Catalana)

Cadet Masculí Vermell – Vilanova i la Geltrú 26 – 36    (Campionat Tarragona y Garraf)

OAR Gràcia Sabadell – Cadet Femení Negre 36 – 33   (Lliga Catalana)

Vilanova del Camí – Infantil Femení Vermell 39 – 7   (Primera Catalana)

Coope St Boi B – Infantil Masculí Negre B 37 - 13     (Primera Catalana)