Handbol

El sènior femení ha quedat primer a la fase de permanència de Lliga Catalana

El Juvenil Masculí de l'Handbol Ribes s'ha quedat a les portes d'aconseguir guanyar la final del Top-8 de Seguna catalana

Plantilla del sènior femení del Club Handbol Ribes. Joaquin Custodio

Primeres!

Paraula que s'ha convertit en un amulet enguany, si, primera vegada que juguen a Lliga Catalana i primeres de la fase de permanència!

Tot un assoliment, i més encara, després d'aquest cap de setmana, una altra primera vegada, guanyar a la Roca B d'anada i tornada, tancant així amb una temporada de somni.

Però anem a la crònica d'aquests dos últims partits de la temporada.

El del dissabte va ser una miqueta contradictori; les de la Roca volien demostrar qui eren i les de casa no trobaven la manera de frenar-les; la nostra defensa era vençuda una vegada i una altra amb tirs constants. 10 tirs a porteria en els primers 5 minuts i un parcial de 2 - 6 ens posava la por al cos. La dinàmica en defensa seguia, als 15 minuts ja eren 16 tirs (d’ells, 10 gols). Però l’atac, que va començar una mica fred va despertar i feia diana gairebé cada cop que s’acostava, reduint la diferencia fins els 2 gols (10-12). En el segon quart va començar a estabilitzar-se el partit, la defensa funcionava una mica millor i la porteria va poder respirar i fer el que sap (7 gols de 13 tirs). L'atac va posar l'accelerador (67% de encert) i van girar el marcador arribant al descans amb un 18-17.

La segona part va ser l'altra cara de la moneda, Lautaro Alarcón i Pere Solé van dissenyar tal defensa que les del Vallès no van poder gairebé acostar-se a la meta; en 25 minuts 14 tirs a sota els 3 pals ribetans i encara que l'eficiència de gol rival era alta (66%), les de casa ho compensaven amb escreix, perquè el seu encert era encara major (72%), els hi sortia tot, robatoris de pilota increïbles seguits de contraatacs, un parcial de 14-9 per posar-se a 32-26, 6 gols per damunt.

Els últims 5 minuts va ser un remix de l'inici de la trobada, van canviar defensa, 8 tirs, 5 gols (4 en contraatac) i el retorn de l'ensurt al cos, però la intensitat d’atac i la renta obtinguda ens van donar la victòria. La clau del partit: un bon atac amb un alt encert de cara a porteria (gairebè un 70%) i una bona defensa en la 2ªpart. A destacar la jugadora Patricia Lucas per la seva decisiva aportació en defensa i aquests dos gols en un moment clau. Màxima golejadora va ser Virginia amb 10 gols.

El partit de tornada va començar amb un fly de les nostres, bon auguri. Les de casa anaven a remolc de les ribetanes per la mínima. Encara que atacaven (30 tirs a la xarxa ,14 gols aconseguits), també defensaven, van aprendre la lliçó del dia anterior i van controlar l'atac de les nostres, però encara així les vermelles trobaven el camí a porteria i s’escapaven a partir del min 20 (11 - 13) aconseguint augmentar la diferència en acabar la primera meitat amb un 14-18.

A la segona part, les locals van començar fort, amb 6 tirs a porteria i un parcial de 3-1 en els 5 primers minuts. Les nostres van reaccionar i una altra vegada el marcador anava ajustat, minut 15, 23-24.

Els minuts finals l’eficiència va pujar, tant en defensa, com en l'atac i els hi van encarar més segures i decidides a aconseguir el triomf que finalment va ser de 28-33. Màximes golejadores del partit, les bessones d'or Cristina i Anna Hernández amb 7 i 6 gols.

Ligia Paredes

Pilar Forns / Delegada Juvenil Masculí

foto/ Josep María Perelló

Aquest passat diumenge, el Juvenil Masculí de l'Handbol Ribes va disputar la Final del Top-8 de Segona Catalana contra la Cooperativa Sant Boi B a casa, van ser 60 minuts d'esperança, de grans emocions i de desitjos no complerts.

Amb un inici de partit molt intens i igualat, els nois de Genís Soler i Àlex Maruri, van arribar al descans amb un resultat advers de 13-15, però certament hagués pogut ser un 14-14, els nervis van jugar alguna mala passada i van propiciar algunes errades que el rival no va perdonar.

A l'inici de la segona meitat la cosa no anava massa millor i poc a poc el Sant Boi es va posar amb 10 gols d'avantatge, moment en el qual en Genís va demanar temps mort i amb un canvi de defensa 6-0 que no estava donant massa fruits es va passar a una defensa individual, amb la qual, el rival es va sentir molt incòmode i van poder rebaixar la diferència fins a 4 gols. Però el gran esforç físic que van realitzar va passar factura i la Cooperativa Sant Boi ho va saber aprofitar augmentant poc a poc la diferència de gols fins al resultat final de 30-39. Resultat que d'una banda no sembla just per tot l'esforç que hi han posat, tan els nois com l'entrenador, però de les derrotes també se n'aprèn i segur que l'any vinent veurem més i millor handbol encara i aquests nois ens faran gaudir a la grada com fins ara.

Agraïr a tots els jugadors i entrenadors del juvenil l'esforç d'aquesta temporada tan dura, així com a tots el cadets que ens hi han donat suport al llarg de la mateixa (Roger, Bruzos, Pau, Teo, Cabañero y Noel). Cal seguir lluitant i segur que els fruits arribaran.

Altres resultats:

Infantil Masculí Vermell – CH Sant Andreu Pegaso   21 – 14     (Segona Catalana)

Les Franqueses Verd – Infantil Masculí Negre B   17 – 13     (Primera Catalana)

Infantil Masculí Negre B  – Les Franqueses Verd   20 – 10    (Primera Catalana)

St Joan Despí A – Juvenil Femení Accent  39 – 24    (Lliga Catalana)

Esplugues A Finestrelles – Cadet Masculí Negre 33 – 26     (Lliga Catalana)

Infantil Masculí Beauty Privee – Palautordera Salicru Verd  28 – 24   (Lliga Catalana)