Atletisme

Alessia Bertolino, pòdium en l'Ironman de Vitòria-Gasteiz

Amb aquest Ironman tanca amb fermall d'or una curta però intensa temporada de tres proves, dues de llarga distància, l’Ironcat i l’Ironman, i una mitja distància, el Half-Mequinensa, amb el resultat final de tres pòdiums i un campionat de Catalunya

Alessia Bertolino, pòdium en l'Ironman de Vitòria-Gasteiz. Eix

La triatleta calafellenca Alessia Bertolino, entrenadora del Triathlon Vilarenc Aqua, va obtenir el diumenge 12 de setembre la segona posició en la seva categoria en l'Ironman de Vitòria-Gasteiz, completant la prova amb un temps total de 10: 16h. Una edició que no va comptar amb professionals ni classificació absoluta, quedant  reservada als grups d'edat i sent recordada com la de l'covid-19 i els quatre ajornaments que han obligat que se celebrés transcorreguts més de dos anys de l'exitosa primera edició de 2019 i amb la novetat imposada per les autoritats sanitàries de celebrar-se fora del centre de la ciutat.

Immersos ja en la prova, l’Alessia, a l'igual que la resta dels participants va haver de fer front a la boira que des de ben d'hora es va anar apoderant de l'àrea box (T1) situada a l'embassament Ullibarri-Gamboa des d'on s'havia de prendre la sortida amb el primer segment de la prova: la natació. Els minuts anaven passant i la boira no s'aixecava, obligant finalment a l'organització a suspendre’l  per motius de seguretat.

Suspesa la natació, la prova va quedar en un duatló de 180 km a recórrer amb bicicleta per acabar amb 42,2 km de cursa a peu. Després de més de dues hora d'espera, es va donar pas a la sortida per ordre de dorsal, de menor a major, en parelles i en freqüències de quinze segons. Encara amb la boira present, van començar a rodar per les carreteres de la Llanada Alabesa, realitzant dues voltes de 74 km i una volta de 32 km a un circuit que transcorria per pobles com Agurain, Matauku, Zurbano, Maturana, Arrieta i el paratge natural de el Parc de Garaio, per concloure al box instal·lat als voltants de Buesa Arena.

Ja en l'àrea de transició, es va canviar la bicicleta per les sabatilles de córrer per iniciar els últims 42,2 km reservats a la cursa a peu. En aquesta ocasió, amb l'objectiu d'evitar aglomeracions, el recorregut es va desenvolupar pels voltants de el Parc de Salburu i l'anell verd de la ciutat. Cal destacar d’aquest segment la intensa calor i xafogor que va acompanya als participants durant tota la cursa a peu, acusant-ho molts d'ells en forma de rampes de les quals la triatleta calafellenca tampoc va ser aliena.

Amb aquest Ironman, la triatleta de Calafell tanca amb fermall d'or una curta però intensa temporada de tres proves, dues de llarga distància, l’Ironcat i l’Ironman, i una mitja distància, el Half-Mequinensa, amb el resultat final de tres pòdiums i un campionat de Catalunya de llarga distància aconseguit el passat mes de maig al Ironcat celebrat a l'Ampolla de Mar.