Bàsquet Sitges-La Guixeta  67 - La Salle de Bonanova 60

Àngel 2; Valerio; Oriol 11; Adrià; Noel 11; Mauro 9; Jan 6; Bustos 5; Pau 2; Nacho 17; Omar; Nil 4
Entrenador: Balta i Núria    Delegat: Pep Camprubi

Parcials :   15-10    17-15    13-15    22-20

Diumenge passat a les 18:00 hores, dins dels partits que cada any organitza el Club Bàsquet Sitges pel Memorial Joan Manel Llopis, el Sènior A es va enfrontar al Sènior de La Salle Bonanova. Els visitants també jugaran a la segona categoria catalana.

Els sitgetans feia menys de 24 hores que havien derrotat al Bàsquet Samà de Vilanova (68-70), en un partit molt dur, vibrant, i amb una forta càrrega emocional, on va destacar l'excel·lent actuació de l'Àngel Miguelsanz (16 punts i 11 rebots) i també el debut com a jugador del Sitges d'en Jan Carrión, que va anotar 14 punts.

Davant La Salle, els sitgetans s'estrenaven jugant a casa al pavelló 1, que utilitza l'hoquei i el patinatge, a causa de les obres que s'estan realitzant al pavelló 2 i que malauradament per a tots els esportistes de l'entitat, els obliga a desplaçar els entrenaments i els partits a recintes com el citat pavelló 1, les pistes de l'Utrillo i les del Benaprès.. Tot i això l'entitat està decidida a sobreposar-se a les adversitats, encara que aquestes s'allargaran més del que una estimació lògica hagués volgut. Les obres no es van iniciar durant el període de menor inactivitat de la instal·lació, juliol i agost, sinó que s'han començat ben entrat el mes de setembre, en plena pretemporada de tots els equips, i s'espera que finalitzin cap a final d'any.

Així doncs, la pista va condicionar molt el joc de tots dos equips. La manca d'adherència, del terra del pavelló 1, provocava inestabilitat i mals llançaments i feia pràcticament impossible desfer-se del contrari en l'u contra u. La Salle va començar molt millor que el Basquet Sitges-La Guixeta, i ràpidament obria escletxa al marcador amb un 2-10 que obligava a demanar temps mort a l'equip local. Un canvi de defensa a zona per part del Sitges va descol·locar totalment als visitants que es veien superats al final del quart 15-10.

Els problemes amb la zona per La Salle es van perllongar al segon quart, poc encertats des del perímetre. El Sitges robava pilotes, intentava jugar amb transicions ràpides, però aquestes no s'acabaven de convertir en cistelles clares. Els atacs estàtics eren el més semblant a un concurs de derrapades, arribant a la mitja part 32 a 25 sense poder gaudir d'un bon joc per part de cap dels equips.

La segona meitat del partit va ser igualada i amb una mica més d'encert per part dels dos equips. La Salle es va començar a trobar més còmode jugant contra la zona i va mostrar minuts de bon joc col·laboratiu. El Sitges, per la seva part, també va lligar jugades interessants, de canvis d'orientació de joc ràpids. Els visitants van estar encertats en els darrers minuts i van posar contra les cordes al Sitges, apropant-se a dos punts faltant menys de dos minuts, però l'encert en els tirs lliures dels locals van deixar el resultat final en 67-60.

Va destacar per part del Básquet Sitges-La Guixeta en Nacho Velasco que va anotar 17 punts, amb 4 triples de 4 intents, a més d'agafar 6 rebots.

Aquest dissabte 25 de setembre a les 18:15 hores, l'equip arrenca la lliga amb el ja "tradicional" derbi amb el Serra S.E. Casal de Vilafranca Blanc, que com a la temporada passada, jugarà a Vilafranca el primer partit de la temporada oficial.

Sènior B - Masculí

Bàsquet Sitges 51 - CB Cubelles 81

J.Mateo, A.Ruiz, Jan Deinis, M.Emde, J.Piñero, I.Ruiz, J.Bordonau, A.Cadenas, O.Miro, D.Arjona, A.Valera, G.Franco, C.Sanchez, O.Porras.
Entrenador: Galdric Bover

Ultima prova de pretemporada, Memorial Llopis, disputada pel Sènior B

Poc encert i falta de ritme. Tenim que millora moltes coses, amb un camí encara llarg de treball per recórrer, però ens en sortirem. Ànims.
El proper cap de setmana, diumenge dia 26 de setembre a les 17:45 a Pins Vens jugarem el primer partit de la lliga contra el Bàsquet Sant Sadurní

Junior A masculí

Bàsquet Sitges 43 - Clotet Suzuki Sant Boi-Sots 21  90

León, Rubí, Carlos, Oscar, Jan, Karim, Luan, Alain, Güell, Biel, Pau, Antonio

Entrenador: Jordi Mateo

Segon partit de pretemporada per aquest nou júnior on trobem jugadors de primer i segon any i dos cadets de segon any. Després d’una bona victòria diumenge passat contra l’U. E. Horta, els sitgetans afrontaven un altre partit contra el Sant Boi, però no contra el júnior, sinó contra un sots21preferent

El partit va començar molt igualat tot i la diferencia d’edat i categoria (júnior nivell A contra sots21 preferent) i sense fer un joc fluid i atractiu. Intercanvi de cistelles amb poca intensitat defensiva i destalls de qualitat dels dos equips feien que s’arribés al final dels primers 10 minuts 16-15 a favor dels blancs. Segon quart i la intensitat de l’equip visitant augmenta, pressió tota la pista que impossibilita generar atacs fàcils i elaborats, però si pèrdues de pilota en primera línia de passada provocant contraatacs senzills.

Aquesta va ser la línia general al llarg del segon, tercer i últim quart. Per moments, els sitgetans aconseguien bones defenses i situacions clares de contraatac, però el poc encert i una altra vegada les pèrdues de pilota feien que ni molt menys s’apropessin al marcador. Final del partit, 43-90, i final de la pretemporada.

Resultat molt i molt abultat, és veritat que l’objectiu de partits com aquest no és guanyar, sinó ser conscients d’on es vol arribar i el camí que fa falta per aconseguir-ho, però el que no es pot permetre és baixar els braços. Tot això acaba de començar, aquests 12 jugadors tenen una gran qualitat, però cal treballar com un equip i mantenir la intensitat, el compromís i la humilitat en tot moment. De ben segur que ens donaran més d’una alegria i, tot i haver de competir a una lliga exigent contra equips de prestigi, faran una bona feina i podrem gaudir amb ells a pista.

El proper cap de setmana, diumenge dia 26 de setembre a les 9:00 hores desplaçament a la pista del BC Sant Joan Despí “B”, per jugar el primer partit de la lliga.

28 edició Memorial Conesa

Sènior femení

Bàsquet Sitges – La Oca  41 - Odena Club Bàsquet 51

Berta, Núria, Belen, Judit, Clara, Anna, Jana, Enda, Ainoa i Maika

Entrenador: Nacho i Martin

El sènior femení s'enfrontava a l'Odena, que aquesta temporada jugarà a tercera catalana. L'inici era clarament de les visitants, les nostres jugadores es veien superades en tots els aspectes del joc i deixaven anotar massa fàcilment a les noies de l'Odena. Poc a poc les coses s'han anat igualant i hem pogut mostrar un nivell de joc més alt i en cap moment les noies han deixat marxar en el marcador a les visitants. En els últims minuts fins i tot les sitgetanes s'han apropat a tant sols 6 punts (30-36) però un 0-6 de parcial han fet esfumar les poques possibilitats.

El proper cap de setmana, dissabte dia 25 de setembre a les 19:30 hores desplaçament a la pista del C.E, Xamba “B”, per jugar el primer partit de la lliga.

Sots 21femení

Bàsquet Sitges – La Oca 58 - CBN Vilanova – AKO 27

Ariadna, Judit 4, Berta 4, Inés 18, Alba 18, Maria, Alexia S. 10, Alexia V. 4, Aitana

Entrenador : Martin Emde

Parcials:  20-4  10-4   20-7  8-12

Victoria en l’últim partit de pretemporada contra l'equip amb el que comencem la lliga la setmana que ve. Un bon primer quart a nivell defensiu ens va permetre agafar distancia al marcador aprofitant els contraatacs. Després d'un segon quart on vam tenir més dificultats per moure la pilota, un molt bon tercer quart ens va servir per tancar el partit, tot i que el cansansi no ens va permetre aguantar el ritme fins el final. Donar les gracies a les cadets Alexia S., Alexia V., Aitana i Ari per venir a ajudar-nos al partit.

El proper cap de setmana, diumenge dia 26 de setembre a les 16:00 a Pins Vens jugarem el primer partit de la lliga contra el CNB Vilanova - AKO