Handbol

Es repeteix la història, derrota al darrer minut

El sènior femení s'enfrontava al segon classificat, un dels millors equips de Lliga Catalana, el CH Palautordera Salicru

Terrassa CH - CH Ribes. Jordi Isart

Handbol 2ª Catalana

TERRASSA 31 - RIBES 29

Tal com va passar a Tortosa i a casa davant l’Aula, aquesta vegada a Terrassa..

Partit molt igualat fins al final, com tots els d’aquesta categoria, un gol a sota 29-28 i 30-29,  i per falta de concentració defensiva i precipitació en les últimes jugades d’atac, amb possessió per empatar, fallem i permetem que el rival faci el 31-29 definitiu.

El partit va començar com sempre fa el Ribes, molta intensitat defensiva, molta velocitat en les jugades d’atac i avantatge al marcador amb un 2-5 al minut 7. Però, la falta de continuïtat i concentració permet que els rivals de mica en mica trobin els punts febles nostres i recuperin el marcador. La primera part va acabar amb un marcador de 15-14 pel Terrassa.

La segona part, com també acostuma a passar, va ser idèntica al final primera, pèrdues de pilota, errades en llançaments fàcils, poca intensitat defensiva i molt poques ajudes. El marcador es va disparar fins el 24-20 al minut 15. Una petita reacció va permetre tornar a entrar al partit al Ribes, 25-24 al minut 20. Va estar liderada per en Pedri Noguero, el millor del partit amb 12 gols i vàries recuperacions defensives. Va assumir el rol principal en l’absència de Toni López, màxim golejador de la categoria fins abans d’aquest partit.

Quedaven 10 minuts i els va portar millor el Terrassa aprofitant la feblesa defensiva dels ribetants, els extrems, 13 gols rebuts des d’aquesta posició i 10 gols entre 1 i 2. Nova estirada 27-24 en 3 minuts. I el final ja descrit anteriorment.

Un partit amb moltes exclusions, 6 pel Terrassa i 8 pel Ribes. Algunes molts rigoroses com la tercera i desqualificant a Iker Martínez.

Torna a quedar el regust amarg de veure que el rival, en conjunt, no es superior al nostre però, cal treballar més aquesta concentració defensiva i millorar una mica més la efectivitat, no arribem a un 60% mentre que els rivals estan per sobre del 75%.

Jugadors: Marc Alonso, Jordi Bermejo, Oriol Báñez, Gabri García, Joseba López(6), Oscar Fernández (2), Roger Reverter (4), Pere Vendrell, Kike Soriano, Pol Fernández (2), Roger Castelló, Pedri Noguero (12), Marcel Guiu (1), Ivan Roldán (2) i Iker Martínez.

Propera setmana partit  a casa contra Molins B, Diumenge 21/11 a les 20:00.

Jordi Isart

Sènior Femení A 22 – CH Palautordera Salicru 28

El dissabte, 13 de novembre tocava enfrontar-se al segon classificat, un dels millors equips de Lliga Catalana que la temporada passada va disputar fases d'ascens a Divisió d'Honor Plata. Encara que en el partit d'anada les ribetanes ja van perdre de 5 gols, les jugadores de Lautaro Alarcón i Pere Solé van saltar a la pista del nou pavelló de Ribes amb la intenció de donar la sorpresa.

La primera part va ser molt igualada. Les ribetanes s'embussaven en l'atac i els costava acabar les jugades (gairebé tot accions de les laterals i la central). Els àrbitres van assenyalar fins a 8 vegades joc passiu. Les contràries combinaven amb més facilitat i eren menys previsibles (gols des de totes les posicions). Encara així, gràcies a una bona defensa les del Garraf no van deixar que les de Santa Maria de Palautordera s'escapessin al marcador (avantatge màxim de 2 gols). Es va arribar al descans amb un empat 13 – 13 que deixava tot obert per a la segona part.

Al descans l'equip tècnic del Palautordera havia fet els deures (eren conscients de les limitacions en atac de l'equip local) i les del Vallès van sortir a pressionar a les primeres línies. El resultat va ser que en 13 minuts les Sènior del Ribes només van marcar un únic gol. Per sort per als ribetanes l'atac del Palautordera tampoc acabava de funcionar i no van aconseguir enlairar-se al marcador de manera definitiva. El Ribes anava a remolc de l'equip visitant però es mantenia al partit (2 gols en contraatac). Es va arribar al minut 50 amb el resultat de 20-21. Les de Palautordera van estrènyer l'accelerador i les ribetanes es van tornar a embussar en atac. Resultat parcial de 0-4 fins al minut 55 la qual cosa assegurava pràcticament la victòria de les jugadores del Vallès. Al final derrota per 22 – 28.

Només 5 jugadores del Ribes van marcar gols i 19 dels 22 gols els van marcar només tres jugadores (Anna, Cristina i Joana), en canvi en el Palautordera els gols es van repartir entre 9 jugadores. Una dada que fa reflexionar. La baixa de 3 jugadores per motius personals tampoc va ajudar.

La pròxima jornada les ribetanes descansen i el cap de setmana del 27/28 de novembre partit tanscendental a Vilamajor contra un rival directe per aconseguir la tercera plaça.

Golejadores per part del Ribes (gols reals, hi ha errors a l'acta): Anna Hernández (5) / Cristina Hernández (9) / Alba Serrano (1) / Joana Santiago (5) / Paula Corrales (2). Porteria: Roser González amb un 26% d'efectivitat.