El SFA del Samà guanya al Reus

Els Monjos acaba amb la ratxa de victòries del SMA

El Samà “A” femení guanya per 27 a 74 punts al Reus en un partit on han entrat tots els tirs

El passat diumenge, el Frankfurt Surtidor-Bàsquet Samà Vilanova (SFA) va guanyar contra el Reus Deportiu en el vuitè partit de lliga. Les jugadores de Rubén Tenor van superar els punts de les locals i van endur-se els dos punts per 27 a 74 al pavelló Reus Deportiu.

Les vilanovines van arribar a la ciutat tarragonina amb una ratxa consecutiva de victòries i així va seguir sent. El partit va començar amb bon peu pels dos equips, atès que van sortir amb molta força. Les vermelles van veure el potencial en atac que tenien les locals i van reaccionar a temps. En conseqüència, el Samà va apostar per una defensa forta i uns contraatacs ràpids.

Durant el final de la primera part, les del Reus van atacar més a cistella, però les de Vilanova van seguir llençant al cèrcol. En cada quart les jugadores de Tenor van anar allargant encara més l’enfrontament fins que al darrer període les reusenques van afluixar en defensa i van donar per acabat el matx.

El SFA acaba la jornada líders en la Lliga i segueix consolidant-se com a primeres de la classificació amb 15 punts (7 victòries i 1 derrota). El proper partit serà contra el Club Natació Sabadell el dissabte 27 a Vilanova i la Geltrú.

El Samà “A” masculí perd per 83 a 63 a Els Monjos en un partit marcat pel conjunt arbitral

El passat diumenge, l’Intersport Olaria-Bàsquet Samà Vilanova (SMA) va perdre contra els Monjos BC en el vuitè partit de lliga. Els jugadors d’Adrià Piñol no van superar els punts dels locals i van sortir derrotats per 83 a 63 al pavelló d’Esports Monjos.

Després de vèncer la setmana passada contra el Molins, els vilanovins van viatjar cap a Els Monjos per seguir amb la ratxa de victòries. Malauradament, els vermells no van poder seguir sumant dos punts després de perdre contra un Monjos que tenia el pavelló amb la seva afició a favor seu.

L’enfrontament va començar amb bon peu pels visitants. Tot i la defensa zonal dels locals des d’un inici, els de Piñol van poder jugar al seu joc que portaven moltes setmanes jugant i entrenant. Els vilanovins ho van deixar tot en el parquet i van tenir la victòria a les seves mans. A la segona part la història va canviar. Moltes decisions polèmiques del conjunt arbitral en contra dels vermells van fer que el Samà desaparegués del matx completament. En el parquet es va poder veure un SMA derrotat mentalment per les faltes mal xiulades. Malgrat intentar mantenir-se estable a nivell mental, els de Piñol no van poder lluitar contra els Monjos mentre sabien que les decisions dels àrbitres no eren les adequades.

El Samà no va poder entrar al partit durant la segona part. Els Monjos ho van saber aprofitar i van avançar el marcador per guanyar-los. Els vilanovins acaben l’enfrontament decebuts davant un arbitratge que consideren que “han faltat al respecte als jugadors i al bon bàsquet”. Piñol afegeix que “anava a ser un partit molt bonic, però no es va poder jugar a bàsquet”. A més “és decebedor que tot el treball setmanal se’n vagi al no-res per un tracte rebut que no desitjo que rebi cap equip de Catalunya”. Amb la derrota, segueixen quarts (5-3) amb 13 punts.