El Vilafranca es converteix en l'equip menys golejat de tot el futbol de categoria estatal

Una altra fita aconseguida en aquesta jornada és que el porter Toni Casamayor acumula 681 minuts sense encaixar cap gol a la seva porteria

Toni Casamayor. Eix

El Vilafranca 21/22 està fent història gràcies a la seva espectacular força defensiva. L'equip vilafranquí només ha encaixat 3 gols en els 12 partits que ha disputat fins ara i aquesta jornada s'ha convertit en l'equip menys golejat de totes les categories del futbol estatal en les que competeixen fins a 385 clubs (Primera Divisió, Segona Divisió, Primera RFEF, Segona RFEF i Tercera RFEF). Els d'Iván Moreno comparteixen aquest honor amb els navarresos de l'Atlético Cirbonero (Grup 15 de Tercera RFEF), però el club del municipi de Cintruénigo ha jugat un partit menys que els penedesencs.

Aquest èxit estadístic de l'equip es completa amb una altra marca que també aquesta mateixa jornada enfront el Granollers (1-0) ha signat, a nivell individual, l'actual porter del Vilafranca, Toni Casamayor. Casamayor ha batut el rècord d'imbatibilitat dels 117 anys d'història del club quadribarrat superant les xifres que en el seu dia va aconseguir Òscar Massana la temporada 2004/2005. Aquell any, el Vilafranca militava a Preferent i Massana va acumular 606 minuts sense encaixar cap gol a la seva porteria, mentres que Casamayor ja ha arribat enguany als 681 minuts.

De fet, el Vilafranca porta 7 partits consecutius sense rebre cap gol. La ratxa va començar en el duel davant el Girona B del mes d'octubre (1-0) i va continuar amb Pobla de Mafumet (0-1), San Cristóbal (0-0), Fundació Esportiva Grama (0-0), Ascó (2-0), Guineueta (0-1) i Granollers (1-0). Més enllà d'aquests 7 duels, Toni Casamayor ha mantingut la seva porteria a 0 en 9 dels 12 partits de lliga que ha jugat fins ara el degà penedesenc. L'equip només ha encaixat davant el Figueres a casa (0-1) i en els desplaçaments a Vilassar de Mar (1-1) i Manresa (1-1).

El repte de continuar engrandint aquestes històriques xifres arribarà en les tres properes jornades en els enfrontaments de màxima exigència enfront Peralada, Hospitalet i Sant Andreu, tres dels grans rivals del vilafranquins en la lluita per l'ascens a Segona RFEF. De moment, però, el Vilafranca ja ha escrit una nova pàgina exitosa de la seva dilatada història.