Handbol

Dos punts més del CH Ribes masculí per escalar a la segona posició

A l'equip femení li queden quatre partits de la primera fase i guanyant dos d'ells el tercer lloc estarà assegurat

CH Vilamajor  - CH Ribes Sènior Femení A  . Ramon Stockli / Handbol R

CH Vilamajor - CH Ribes Sènior Femení A . Ramon Stockli / Handbol R

Handbol 2ª Catalana Sènior Masculí
Maristes Rubí 27 - CH Ribes 33

Partit entre el tercer, el Ribes i el penúltim, el Maristes de Rubí, amb poca història a banda del fred i de la parella arbitral que no va tenir el seu millor  dia.

Inici igualat amb cent per cent d’encert en el llançament per part de tots dos equips, marcador en 3-4 al minut 8, amb 2 gols des de l’extrem d’Ivan Roldán i 2 des dels 7 metres de Toni López. A partir d’aquest moment, el Ribes va tancar la defensa pel centre deixant llançaments complicats des de l’extrem al Rubí, on va aparèixer Jordi Bermejo a la porteria per aturar-los. En 5 minuts (minut 13) ens vàrem posar amb 4 gols d’avantatge (5-9). Gols des de totes les posicions, Genís Soler des de fora, Oriol Báñez des del pivot i Toni López i Marcel Guiu en jugades d’un contra un. En aquest minut 13, la primera exclusió d’en Genís Soler, molt discutida, va costar la groga a l’entrenador Guillem Molné, i va motivar més als ribetans que van guanyar la inferioritat 0-2 per posar la màxima diferència de la primera part, 5-11 al minut 16.

Però de nou, va aparèixer la parella arbitral amb dues noves exclusions, minut 20 a Oscar Fernández i 21 a Joseba López, que va permetre al Rubí acostar-se a dos gols 10-12 al minut 23. Es va tancar la primera part amb un 12-15 pel Ribes, resultat injust en vista del joc d’un i altre equip.

La segona part va ser un festival d’exclusions, 6 per Maristes i 10 pel Ribes en total, que no va permetre jugar a handbol de veritat ja que tots dos equips van estar amb 5 jugadors la majoria del temps, el Ribes amb 4 dues vegades. D’inici els visitants van sortir igual d’endollat que a la primera part aconseguint la màxima diferència al minut 6, 14-21. Semblava que ja estaria tot resolt però, el joc en alguns moments violent per part dels locals, es saldava amb exclusions pel Ribes i lesionats també del ribetants. Al minut 19, amb 16-22 al marcador, Oscar Fernández es va tenir que retirar commocionat i sagnant abundantment pel nas. Pocs minuts després era Iker Martínez qui es retirava amb el llavi trencat. Pol Fernández i Toni López queien fortament d’esquena contra el terra, sent sancionat amb cop franc només. Mentre, en el mateix període de temps, eren exclosos, Genís Soler (desqualificat per ser la tercera), Toni López, Joseba López, Pedri Noguero i Iker Martínez.

En resum, una segona part per oblidar, dos punts més que ens serveixen per pujar a la segona posició per la ensopegada del Terrassa i cal millorar en defensa, encara que és difícil fer-ho amb 5 o 4 jugadors de pista.

Destacar la gran aportació de la porteria per part Jordi Bermejo a la primera part i d’en Marc Alonso a la segona, tots dos amb un 40% d’encert.

Jugadors: Marc Alonso, Jordi Bermejo, Oriol Báñez (1), Gabri García, Joseba López (2), Oscar Fernández (2), Roger Reverter, Pere Vendrell, Pol Fernández (1), Roger Castelló (3), Pedri Noguero (3), Marcel Guiu (2), Ivan Roldán (3), Toni López (8), Genís Soler (4) i Iker Martínez (4).

Proper partit, d’aquí un mes, el cap de setmana del 19/12 visitant al Sant Esteva de Palautordera que està anant de menys a més.

Jordi Isart

CH Vilamajor 23  - Sènior Femení A  31

L'objectiu del les Sènior del Ribes per a la present temporada és classificar-se entre els primers tres equips del seu grup per a poder disputar la fase pel títol. Amb la victòria a Sant Antoni de Vilamajor (rival directe) les jugadores de Lautaro Alarcón i Pere Solé han fet un pas de gegant per a aconseguir aquesta meta. Queden quatre partits de la primera fase i guanyant dos d'ells el tercer lloc estarà assegurat. Considerant que les Ribetanes han d'enfrontar-se encara als 3 últims equips classificats del grup, la classificació per a la fase pel títol està a tocar.

Al partit d'anada contra el Vilamajor les del Garraf només havien guanyat d'un gol (23-22) i el partit de tornada es preveia també molt igualat. Es podia considerar el partit com una final ja que l'equip guanyador tindria moltes probabilitats de jugar la fase pel títol.

El dissabte 27 de novembre les guerreres ribetanes van saltar a la pista del Pavelló Municipal Joan Sapé davant un públic molt lliurat que no va parar d'animar al seu equip durant tot el partit.

Bon inici de les visitants (3 – 7 al minut 10). L'equip tècnic havia estudiat bé a les del Vallès i gràcies a una defensa intensa les millors jugadores del Vilamajor van quedar neutralitzades.

Les locals a poc a poc es van anar recuperant i empeses per la graderia van començar a remuntar. En el minut 17 el resultat era de 8 – 9 i en el minut 21 el partit estava empatat 11 – 11. Malgrat que les Ribetanes no van aconseguir aprofitar una doble superioritat numèrica, van anar al descans amb un lleuger avantatge (12 – 14).

La segona part va començar com la primera, amb un Ribes molt concentrat que aprofitava qualsevol error de les rivals. Al minut 4 l'avantatge va augmentar a 4 gols (13 – 17) i a partir d'aquest moment es va mantenir entre 3 i 5 gols fins a la meitat de la segona part. El Vilamajor va intentar escurçar distàncies amb una defensa mixta sobre les primeres línies ribetanes, però sense èxit.

Temps mort del Ribes molt efectiu al minut 16 amb el resultat de 18 – 22. Les noves indicacions de l'equip tècnic van permetre que les del Garraf s'emportessin definitivament la victòria. Amb un resultat parcial d'1 – 5 es va passar a un 19 – 27 (min 22), amb la qual cosa el partit va quedar sentenciat.

Al final el resultat va ser de 23 – 31.

A destacar:

- Gran partit de les primeres línies ribetanes amb una Anna Hernández estel·lar.
- Roser González amb un 56% d'efectivitat (!)
- Bon partit des de l'extrem de la “China” Sánchez amb 6 gols
- Debut de la juvenil de primer any, Naiara Aragó (2 gols)

Golejadores per part del Ribes: Anna Hernández (9) / Cristina Hernández (3) / China Sánchez (6) / Joana Santiago (2) / Paula Corrales (4) / Laura Roldan (3) / Naiara Aragón (2) / Elena Custodio (1) / Patri Lucas (1) Porteria: Roser González amb un 56% i Marta Abellán amb un 33% d'efectivitat.