Victòria espectacular del masculí del CH Ribes

L’equip femení va caure derrotat a casa per la mínima

AE Aula - Ribes Sènior Masculí A. Eix

Segona Catalana / Primera fase / Jornada 15:
AE Aula 24 - Ribes Sènior Masculí A 29

Tocava jugar a casa del líder, un rival que no havia perdut encara cap partit i que en el partit de la primera volta li havia guanyat al Ribes per 24 – 28.

Els Ribetans van afrontar aquest difícil partit molt concentrats i sense complexos. Encara que l'Aula va prendre un lleuger avantatge en els primers 10 minuts de partit (4-5) els del Garraf van resistir bé i van empatar 8-8 en el minut 15. El Ribes se sentia cada vegada més còmode i no va haver de patir per a anar-se al descans amb un merescut 13-13.

La primera meitat de la segona part va ser, sobretot a nivell defensiu, espectacular. Una defensa molt compacta i agressiva no deixava pensar al rival.

Els locals només van poder marcar un únic gol en 14 minuts. Actuació memorable de Marc Alonso en la porteria amb un 48% d'efectivitat. En atac l'equip de Guillem Molné anava marcant gols a bon ritme (molt bé Toni López amb 10 gols) i aconseguia així una important diferència al seu favor en el marcador (15-21 / min 45). En l'últim quart d'hora els visitants van controlar el partit en tot moment i van aconseguir al fina una molt merescuda victòria per 24-29. Amb aquesta fita el Ribes es col·loca tercer en la classificació.

Pròxim partit el diumenge, 13 de febrer, 18h, en el Municipal de Ribes contra el Handbol Terrassa (quart classificat).

Golejadors per part del Ribes segons l'acta: Toni López (10) / Joan Pere Noguero (3) / Pol Fernández (1) / Iker Martínez (1) / Arnau Martos (3) / Roger Reverter (3) / Ivan Roldán (3) / Roger Castelló (3) / Oscar Fernández (2). Porteria: Marc Alonso amb un 48% i Jordi Bermejo amb un 33% d'efectivitat.

Lliga Catalana / Fase per al títol / Jornada 1:
Ribes Sènior Femení A 25 – Sant Vicenç B 26

Hi ha la dita que a la tercera va la vençuda. En aquest cas no. El tercer partit va tenir la mateixa dinàmica i el mateix desenllaç que els dos de la primera fase. Igual que en els partits anteriors el Ribes va anar guanyant al descans i el Sant Vicenç li va donar la volta al marcador en la segona part, aquesta vegada per a guanyar per la mínima.

Primera part molt igualada amb alternances en el marcador i un avantatge màxim de les locals de 11-8 en el minut 24. El resultat de 13-11 al descans deixava tot obert per a la segona part.

En la segona meitat a les del Garraf els va costar més crear ocasions (atacs llargs amb amenaça de passiu). En canvi les visitants creaven ocasions amb una mica més de facilitat. Van exhibir un joc més variat amb atacs pels laterals i per fora i va ser sobretot la seva pivot Aina Gallart la que amb 6 gols va espatllar la tarda a l'equip local.

La defensa 6 – 0 del Sant Vicenç deixava pocs espais, en canvi el sistema defensiu de les del Garraf no va funcionar. Van encaixar 10 gols en els primers 14 minuts. Resultat parcial de 20-21 en el minut 45. Tres errors en atac del Ribes van permetre que les del Baix Llobregat augmentessin la diferència a 21-25 en el minut 54. Encara que semblava que ja tot estava perdut l'equip local va reduir en un últim esforç la diferència a 24-25 en el minut 57, però ja no va poder remuntar i al final va perdre per 25-26.

El partit es va decidir per detalls (errors no forçats, tirs fallats, descoordinació en la defensa) i pot ser l'equip tècnic tampoc tenia el seu millor dia, o almenys així ho va entendre part de la graderia que no va saber interpretar certes decisions.

La setmana que ve toca jugar a Lleida contra l'Associació Lleidatana, un dels equips més forts de la categoria.

Golejadores per part del Ribes: Anna Hernández (7) / Cristina Hernández (5) / China Sánchez (3) / Elena Custodio (3) / Patri Lucas (2) / Joana Santiago (2) / Alba Serrano (1) / Paula Corrales (1) / Clara García (1) / Porteria: Roser González amb un 37% i Marta Abellán amb un 20% d'efectivitat.