L'AP Dental Vendrell trenca la mala ratxa al superar al Valls B

Primera victòria de l’any pels vendrellencs, només han disputat tres partits enguany, davant el Valls B, pel resultat de 75-58, que trenca la ratxa de tres derrotes consecutives que portaven els taronges

AP Dental Vendrell - Valls B. Eix

Empesos per un gran segon quart, els locals, van fer un dels millors partits de la temporada, amb un Sergi Garcia, letal en els triples, fins a cinc anotats i recolzats en una defensa agressiva, van superar un rival, que venia a Coma-ruga, necessitat de victòries. La nota negativa del matx, va ser la lesió del Joan Solé, amb un esquinç de turmell, que no el va permetre acabar l’encontre i que esperem, tingui una ràpida recuperació. Els de Manel Espallargas, després d’aquest resultat, se situen amb un balanç positiu, de 6-5, a l’espera de recuperar els quatre partits que tenen pendents.

Feia dos mesos que els taronges, no disputaven un partit com a locals i van sortir freds, davant un conjunt visitant, que va marcar un 0-7 de sortida, que els hi donaria la iniciativa, malgrat, l’encert ofensiu de Joan Solé, vuit punts en aquest primer quart, que mantenia als seus a remolc, d’un Valls, que s’emportava 18-21, el primer parcial. Un triple dels vallenc Pau Toda, a l’inici del segon període, posava el 18-26, que feia demanar un temps mort, al preparador vendrellenc; a partir d’aquí, els locals van ser un altre equip, amb una defensa molt més intensa, l’encert en els triples, tres de Sergi Garcia i un altre de Pau Hernández, la superioritat en el rebot i un domini total de la situació, van passar per sobre del seu rival, clavant un parcial de 24-6, que capgirava la dinàmica i el marcador, 42-32, a l’arribar al descans, en un segon quart, on es van veure uns grans moments de bàsquet, per part dels del Vendrell.

A la represa, els vendrellencs, van saber jugar amb el marcador a favor, malgrat els intents de remuntada dels de l’Alt Camp, triple visitant 42-37, respòs per un de local, d’Hernández 49-39, en un tercer quart, on el domini dels interiors taronges, es va fer evident, produint molt, dins la pintura, que deixava un favorable 56-43, a manca dels darrers deu minuts. Un últim període, on els dos equips es van mostrar molt intensos, amb un Valls, que no es donava per vençut, que marcava un parcial de 0-6, que els acostava fins el 61-54 a quatre minuts pel final. Però, els del Baix Penedès, no estaven disposats a deixar escapar el triomf i amb un Jordi Solé pletòric, en aquest tram final de partit, anotant set punts consecutius i un altre triple de Garcia, que deixaven l’encontre sentenciat amb un parcial final de 14-4, que posava el definitiu 75-58, després d’un gran encontre dels taronges, què els servirà per recuperar sensacions, de cara als propers compromisos. Dissabte, els de Coma-ruga, visitaran la pista del Manyanet Reus, que porta una victòria menys que els taronges.

Pel Vendrell van jugar: Blasi (8), Marín (12), Galofré (2), Espino (2), Boghean (2), Joan Solé (10), Ferrari, Marcos (2), Hernández (8), Garcia (15) i Jordi Solé (14).

12/15 tirs lliures, 7 triples anotats.

Parcials: 18-21, 24-11 (42-32), 14-11 (56-43), 19-15 (75-58).

El sènior 2 masculí, que tornava a jugar, després de setmanes sense fer-ho, va perdre per 84-93 davant el Cantaires Tortosa, líder invicte d’ aquesta tercera catalana. El partit que era de recuperació, va ser ajornat en el seu dia, va tenir de tot i els joves jugadors taronges, van tenir la victòria a tocar, doncs davant el líder invicte, van forçar dos pròrrogues, empat 68-68, al final del temps reglamentari i 77-77 a la fi del primer temps extra, per acabar cedint, en la segona pròrroga, on els de Tortosa, van aprofitar les eliminacions de jugadors locals i la seva experiencia, per endur-se un partit, que va ser vibrant. Malgrat, que els del Vendrell, van anar molts minuts a remolc en el resultat, es van saber sobreposar en un darrer quart vibrant, on van tenir la pilota per guanyar l’encontre. Malauradament, no la van saber aprofitar i el partit se’n va anar a la disputa de dos pròrrogues, que finalment, acabarien per decantar-se, del cantó visitant.

Cal felicitar, el partit dels joves jugadors vendrellencs, que van mostrar un bàsquet alegre i en moments força espectacular. Aquesta setmana, els del Vendrell, tindran doble jornada, dijous rebran la visita del Montblanc, en partit de recuperació i dissabte, els visitarà el Constantí.